DISTRIBUIȚI

Consilul Județean Timiș e nevoit să reia licitația pentru o platformă digitală pentru instituție. Asta după ce la prima licitație nu s-a depus absolut nicio ofertă!

Firește, instituția a trebuie să renunțe la unele cerințe. Acum se acceptă și soluții open source. Valoarea maximă acceptat la licitație e acum 105, milioane, cu 300.000 de lei mai mult ca la oferta care  nu a stârnit niciun interes. Nu s-a renunțat însă la cerința de predare a codului sursă de către firma care va face platforma. Scopul platformei este ca informațiile, fluxul și documentele să se încarce digital, fără a mai lucra cu documente de hârtie. De asemenea, platforma trebuie să permită interacțiunea cu cetățenii, mediul de afaceir, ONG-uri și alte instituții publice.

Marian Vasile crede că retincența firmelor e din cauza ca ideea sa e ”prea” revoluționară. ”Am decis flexibilizarea cerințelor, fără a face rabat la calitatea serviciilor. Am prezentat un caiet de sarcini complex, am cerut mult, dar consider că prețul oferit este corect. Știm că sunt lucruri care probabil nu s-au mai făcut într-o instituție publică, de aici și reticența companiilor de profil, dar îi asigur că la Consiliul Județean vor găsi un partener onest, competent, care să-i sprijine în implementarea platformei”, a spus amdinistratorul public al județului.

Caietul de sarcini prevede întregul proces, de la analiza cerințelor, proiectare, codare, integrare, testare, instalare, configurare, până la punerea în funcțiune și instruirea personalului, precum și furnizarea serviciilor de mentenanță în perioada de garanție. Termenul-limită de dpeunere a ofertelor este 15 noiembrie, iar termenul de realizare a platformei e de 338 de zile, de la momentul începerii contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ