În timp ce Muzeul de Artă și Muzeul Satului nu au anunțat niciun program pentru sâmbătă, iar la Muzeul Banatului expozițiile nu vor fi deschise, Filarmonica Banatului s-a pregătit ca la carte pentru Noaptea Muzeelor. Programul va fi unul extrem de variat și chiar va începe pe întuneric, nu ca evenimentele din curtea astionului, care se termină la ora 23, într-o seară a muzeelor, nu o noapte.
De la ora 22 va începe seara de muzică, cu fragmente muzicale celebre din desene animate de Disney: Lion King, Aladdin, Cartea Junglei și Tangle. Vor interpreta Ana David la vioară, Darius Tereu la violoncel, Bogdan Preda la flaut, Irina Duldiier la oboi și Andreea Olariu la pian. Pe scenă vor urca apoi tânărul clarinetist Cătălin Andrei Catina, elevi la Liceul de Artă „Ion Vidu”, care va cânta aocmpaniat de profesoara lui, Cristian Fernbach, la pian. De la ora 23, cântă Ansamblul Gioventu Armoniosa: Alexandra Mahu – flaut, Irina Duldiier – oboi, Alina Talianu – clarinet, Radu Țaga – fagot, Horațiu Văsar – corn și Regina Csermak – pian.
De la 23,30. se cântă ”Duetul în Re major pentru violoncel și contrabas” de Giachino Rissini. Vor cânta Arthur Balogh – contrabas și Maksay Csaba Zsolt – violoncel. La ora 24 e programată să înceapă un moment muzical al violoniștilor Abel Chircă, Andreea Fălcușan, Mariana Radu, Simona Mehedinți, Valentina Pancă, violistului Andrei Popa, violonceliștilor Maksay Csaba Zsolt și Denis Mocuța și contrabasistului Santa Csaba. Se va interpreta ”Divertiment în re major” de Wolfgang Amadeus Mozart.
Va fi deschisă atât Sala Capitol, dar și grădina de vară. Vizitatorii vor putea vedea Cartea de Aur, unde, printre alții, în 1879 a semnat Johannes Brahms, care a cântat atunci la Timișoara. De asemenea, se va puetea ruca ep scenă și vedea spațiul artișrilor. Se vor face și tururi ghidate, iar accesul publicului va fi complet liber.