DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis astăzi noi restricții pentru 23 de localități. În Timișoara vor fi restricțiile de seară și noapte la final de săptămână. De asemenea, în preajma locațiilor aglomerate în aer liber, pe tot teritoriul Timișului, masca va fi obligatorie de mâine.

La Bucovăț și Moravița, timp de minimum 14 zile, în fiecare zi magazinele se vor închide la 18, iar oamenii vor circula între orele 20-5 cu documente justificative. ”În cadrul ședinței de astăzi, UAT Bucovăț și Moravița au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori”, informează Prefectura Timiș.

La Timișoara, dar și la Jimbolia, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și alte sate, de vineri până duminică inclusiv, se vor închide activitățile la ora 18, iar dupăa ora 20, se va circula cu document justificativ. ”Municipiul Timișoara, orașul Jimbolia și UAT-urile Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța   au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori”, mai informează prefectura.

Deta și alte trei comune au intrat în scenariul roșu. ”Totodată orașul Deta și UAT-urile Ohaba Lungă, Orțișoara și Peciu Nou au fost trecute pe anexa 3 cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 4/1000 de locuitori”, se mai arată în deciziiile CJSU Timiș.

Șapte comune intră în scenariul galben. ”UAT-urile Bethausen, Coșteiu, Curtea, Darova, Jamu Mare, Racovița și Victor Vlad Delamarina au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori”, se mai precizează în comunicat.

De mâine, lângă aglomerații, va trebui deja să ne punem masca de protecție. ”Totodată, începând cu data de 23.09.2021, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o raza de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, unități spitalicești”, s-a mai decis la ședința CJSU.

LĂSAȚI UN MESAJ