DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgențăa a doptat noi restrciți azi pentru încă șase localități timișene. motivul e legat de creștera ratelro de infectare cu coronavirus.

Se impun restricții noi la Secaș, Darova, Livezile, Giroc, Iecea Mare și Pișchia. La Secaș vor fi restricții noaptea în weekdn, ca la Denta. ”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 826/2021. În cadrul ședinței de astăzi, UAT Secaș a fost trecută pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori. Pe anexa 2 se mai află UAT Denta”, transmite Prefectura Timiș.

Restricțiile noi se aplică de mâine. Va fi interzis să se organizeze nunți și la Darova, după ce se dăduse interdicție timp de 14 zile la Bucovăț, Criciova, Giulvăz și Jebel.  „UAT Darova a fost trecută pe anexa 3, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 4/1000 de locuitori. Pe anexa 3 se mai află UAT-urile Bucovăț, Criciova, Giulvăz și Jebel”, mai spun autoritățile.

În alte patru loclaitățile, evenimentele se vor face cu mai puțini participanți, inclusiv la Giroc, unde sunt numeroase săli de nunți. ”Unitățile administrative-teritoriale Livezile, Giroc, Iecea Mare și Pișchia au fost trecute pe anexa 4, având o rată de infectare mai mare de 2/1000 locuitori și mai mică de 3/1000 locuitori. Pe Anexa 2 se mai află UAT-urile Dudeștii Noi și Ciacova”, mai punctează reprezentanții prefecturii.

În total, acum sunt 13 localități cu restricții suplimentare, din 99.

LĂSAȚI UN MESAJ