DISTRIBUIȚI

Județul Timiș stă tot mai bine la capitolul vindecărilor de coronavirus, unde s-a depășit jumătatea din numărul de cazuri totale. În ultimele 24 de ore, conform informărilor de la DSP, în Timiș s-au mai vindecat 12 pacienți, care se aflau toți internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Așadar, astăzi am ajuns la 242 de cazuri declarate vindecate, din totalul de 449, în condițiile în care oficial, s-au raportat și 31 de decese în județul nostru. ”Până la această dată, 233 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie «Dr. Victor Babeş» Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal «Dr. Teodor Andrei» Lugoj și 8 persoane de la  Maternitatea Bega,  după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ”, informează DSP Timiș. Procentul de vindecare este de 54% miercuri, în județul Timiș..

DSP Continuă să dea amenzi în urma controalelor din județ. ”Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș au efectuat verificări în unități de desfacere, urmărindu-se modul în care au fost implementate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2, prevăzute în ordonanțele militare aferente prezentei stări de urgență. Cu această ocazie, pentru neconformitățile constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.200 lei și două avertismente în conformitate cu prevederile Ordonanței 2/2001”, se arată în aceeași informare a instituției.

Altă amendă s-a dat pentru o firmă ce vindea dezinfectant. ”De asemenea, urmare a controlului efectuat într-un depozit s-a constat faptul ca nu au fost respectate prevederile privind plasarea pe piață și comercializarea unui produs biocid, cosmetic sau dispozitiv medical sub altă denumire și altă încadrare decât cele date de legislația în vigoare căreia i se supune, motiv pentru care fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 lei”, mai transmite DSPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ