DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a anunțat că a început analiza ofertelor depuse pentru realizarea documentației pentru noul drum care se va construi ca legătură între Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara și autostrada A1. Nouă firme sau asociaeri de firme au depus oferte la licitație.

CJT a scos în decembrie la licitație serviciile de realizarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic și de obținere a terenului necesar pentru exproprieri. Valoarea totală a contractului este de 1,97 de milioane de lei, iar câștigătorul va avea 10 luni la dispoziței să livreze pachetul complet al documentației. Noul drum va fi lung de 8 km, cu două benzi pe sens. Șoseaua va fi la sud de aeroport, de la intersecția DJ609D cu centura Timișoarei, va trece peste calea ferată secundă a aeroportului, se va intersecta cu DC62 Remetea Mare – Ianova și va ajunge la la intersecția cu DN 6, nodul de descărcare pa A1.

Noul drum va putea fi utilizat și ca o centură pentru Ghiroda și Remetea Mare. președintele CJT Alin Nica e mulțumit că s-au depus atât de multe oferte. ”Am insistat pe o analiză rapidă, dar extrem de temeinică a ofertelor, pentru a nu lăsa loc de îndoială în ceea ce privește rezultatul. Mă bucură interesul crescut pentru această lucrare. Vom avea probabil un cost mai mic, dar e importantă și calitatea serviciilor. Planul nostru este să avem documentația necesară undeva la începutul anului viitor, pentru ca apoi să lansăm licitația pentru execuția efectivă a noii șosele”, spune Alin Nica.

La finalul anului trecut, CJT a suplimentat suma pentru documentație cu 1,6 milioane de lei. Finvestiția totală, cu tot cu construcție, e esitmată la 18 milioane de lei, cu tot cu TVA. Finanțarea e asigurată din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ