DISTRIBUIȚI

De ani buni, pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” se ridică un corp nou, ultra-modern, care este aproape gata, ca și construcție. Edificiul nu are însă dotările necesare pentru o unitate spitalicească, iar Dominic Fritz are doar soluția finanțării prin PNRR pentru aceste achiziții vitale.

Însăși ridicarea noului corp a fost o provocare, începând de la obținerea finanțării, inclusiv cu campania publică a lui Sorin Grindeanu (Da, reușim), până la banii care veneau destul de greu de la autoritățile centrale. Se pare că nici după ce noul corp va fi predat pentru a fi utilizat, acolo nu vor începe să funcționeze saloane pentru copii bolnavi, care vin din tot vestul țării. ”Vom finaliza pe bugetul local lucrările la noul corp al Spitalului de Copii. Asta nu include însă dotările. În momentul în care suntem gata, vrem să aplică, pentru fonduri de 12 milioane de euro, ca să dotăm Spitalul de Copii, să fie cel mai modern din țară”, a declarat primarul Timișoarei.

Reamintim că și Spitalul de Copii este pavilionar, cu secțiile răspândire în câteva clădiri din zona bulevardului Republicii. Mai multe clădiri în care sunt împărțite secțiile au fost retrocedate și primăria plătește chirie. Construcția la noul corp de spital a început din 2014!

LĂSAȚI UN MESAJ