DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a a făcut vineri prima sa vizită în țară de când a preluat portofoliul de la Vlad Voiculescu, la Timișoara. Primul obiectiv vizitat a fost Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu”, unde noul corp este ridicat demult, dar finalizarea pare să ia destul de mult timp.

O parte dintre secțiile spitalului își desfășoară activitatea în clădiri retrocedate, iar din acest motiv, a fost nevoie de noul corp, ridicat din bani de la primărie și de nivel național. Nouă clădire va găzdui Unitatea de Primiri Urgențe, o policlinică, laboratoarele de analize și secţiile de Radiologie, Chirugie, ATI, Prematuri, dar va avea și spații de cazare pentru mamele care vor veni alături de copii lor bolnavi. Ioana Mihăilă a fost întâmpinată de directorul unității spitalicești, Ovidiu Adam, dar și de directorul medical Mihai Gafencu. Ovidiu Adam a punctat în discuția cu ministra și necesitatea existenței unui heliport pe acoperișul corpului nou. Lucrările sunt la un stadiu general de 88%, cu structura realizată, finisajele făcute în proporție de 90%, plus sistem smart de iluminare și încălzire.

Estimările sunt că noul corp al spitalului va fi dat în sfârșit în folosință la finalul acestui an. ”M-am bucurat, azi, să o întâmpin pe doamna ministru al Sănătății Ioana Mihăilă, care a ales ca primă vizită în țară Timișoara. Împreună am inspectat stadiul lucrărilor la noul corp în construcție al Spitalului de copii Louis Țurcanu, care va fi gata anul acesta, după 8 ani de tergiversări. Vom susține, tot împreună, acest proiect cu dotări moderne și ne dorim să-l dăm în folosință cât mai repede. Aici vin copii din tot vestul țării, iar Țurcanu le oferă îngrijiri unice în țară, cum este transplantul medular”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Ioana Mihăilă a spus că va susține finalizarea cât mai rapidă a noului corp de spital. ”În mandatul meu, îngrijirile medicale pentru copii sunt o prioritate. Mă bucur să văd aici cum se ridică un spital modern, dotat cu circuite medicale de secolul XXI. Voi susține toate demersurile municipalității și ale Spitalului «Louis Țurcanu» pentru diversificarea îngrijirilor medicale pentru copii. Astfel, asigurăm pacienților servicii de calitate de la profesioniști, într-un spital cu dotări de ultimă generație”, a declarat ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ