De 8 Martie, timișorencele sunt invitate la o expoziție cu totul și cu totul specială, despre femeia care nu îmbătrânește îngroșand conturile esteticienilor. ”Poartă riduri”, a Paulei Aldescu, va putea fi admirată în una dintre cele mai boeme și misterioase locații din Timișoara: Casa cu iederă.

Cunoscută drept Dunia, Paula Aldescu este o scriitoare și o bloggeriță din Timișoara, cunoscută pentru etxtele sale deopotrivă feministe, dar și actuale. Expoziția reunește portrete ale unor femei care nu și-au umplut ridurile cu toxină botulinucă sau acid hialuronic, prin injecții. Sunt femeile care își poartă cu naturalețe ridurile, fotografiate în portrete de trie fotografii: Bogdan Moșorescu, Carmen Magdalena și Simona Nuțu. Vernisajul va fi miercuri, 8 Martie, de la ora 18,30, iar profesoara universitară Gabriela Glăvan va invita la discuțiile atât femeile are au apelat la chirurgia estetică, dar și cele care nu.

Desigur, expoziția, chiar dacăs e adresează oricui, promovează ideea că alte aspecte ale unei persoane sunt mai importante decât frumusețea. ”În timpul întâlnirii se vor dezbate mai multe întrebări, precum: De ce ne mutilăm? De ce ne supunem unor intervenții dureroase în numele frumuseții? De ce dă femeia întâietate unei părți totuși mici din viața ei? Este frumusețea totul? Nu sunt educația, îngrijirea și respectul de sine de preferat unei frumuseți care ne pierde chipul, iar uneori identitatea?”, spune Paula Aldescu.

Portretele vor putea fi vizitate la Casa cu iederă până la 24 martie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ