DISTRIBUIȚI

Județul Timiș este unul dintre cele cu cea mai mare creștere de cazuri de covid-19 de astăzi. Nu e de mirare, având în vedere că au apărut multe cazuri noi la angajații Smithfield, dar și un nou focar, la Clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal. În total, județul are nouă focare de SARS-COV-2.

Conform informațiilor oficiale transmise de DSP, la Smithfield s-a ajuns la 211 cazuri confirmate, față de doar 174 ieri (37 de cazuri noi). Dintre cele nouă focare, cel mai nou este cel de la Clinica de Obstetrică și Ginecologie de peste drum de Maternitatea Odobescu. Acolo au apărut patru cazuri confirmate, toate la personalul medical. Trebuie spus că la Spitalul Municipal este a treia oară când există un caz de infectare. În primăvară, s-a întâmplat asta cu Maternitatea Odobescu, iar toate femeile din oraș puteau naște doar la Maternitatea Bega sau la privat. Ulterior, de la Municipal, de data aceasta de la Clinica de Dermatologie și de la Hematologie, de la Clinicile Noi, au fost alte probleme.

În continuare, la Făget sunt 52 de cazuri, cu un bilanț de doi morți, Orașul și cele trei sate aparținătoare sunt în carantină. Spitalul de Psihiatrie Gătaia are tot 12 cazuri, iar la Oncohelp, sunt tot zece cazuri. Spitalul Privat Premiere e la șase cazuri. Alte focare în supraveghere sunt Gottlobul, cu 11 cazuri, compania Honeywell din Lugoj, cu cinci cazuri, și compania Zoppas din Sânnicolau Mare, cu trei cazuri. Toate focarele sunt sub supravegherea DSP. În ultimele 24 de ore, DSP a finalizat 57 de anchete epidemiologice și a început alte 19.

Pentru Timiș, în ultimele 24 de ore s-au procesat 1919 de teste PCR. Ieri, au fost carantinați 452 de timișeni, iar alți 40 au intrat în izolare. La cerere, s-au externat alți cinci pacienți cu coronavirus. Din cele 1191 de cazuri de covid-19 din Timiș, 139 au apărut la cadre medicale. De asemenea, 71 de bolnavi au decedat, după două decese în ultimele 24 de ore. Conform Prefecturii Timiș, joi se află internate 179 de persoane cu coronavirus în Timiș, dintre care nouă sunt la ATI.

În ceea ce privește controalele, au fost 109 în ultimele 24 de ore, dintre care 34 s-au soldat cu amenzi. De asemenea, în urma sesizărilor cetățenilor, un supermarket și o unitate de alimentație publică au luat amenzi de 500 de lei pentru că aplicau prevederile pentru limitarea răspândirii virusului. Autoritățile au mai dat patru avertismente.

foto: spitalul-municipal-timisoara.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ