La Sala 2 a Teatrului Național, clădirea emblematică ce a fost manej și sală de sport, se va organiza o lansare de carte joi. Volumul este „Book of Visions for a #newTogether” (Carte despre viziunea pentru un nou împreună)., proiect realizat cu ajutorul  Forumului Cultural Austriac București.

Proiectul #newTogheter a început din 2020 și, așa cum o spune și numele, este despre toleranță. Beate Winkler, artistă vizuală expertă în drepturi fundamentale  creat inițiativa, prin care s-a creat un dialog între comunitatea timișoreană, cu artiști și experiți austrieci din mai multe domenii. Cartea e tocmai o sinteză a activităților. Winkler a strâns, între mai și octombrie 2022 idei, dorințe și speranțe de la timișoreni, ca pentru o capsulă a timpului. Momentul va marca și finisajului instalației interactive „Voci ale Timișoarei – gânduri despre un nou Împreună”, găzduită de Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara încă din decembrie 2022. Gândurile au fost deja expuse la Sala 2, iar din 9 octombrie, pot fi văzute la Institutul Cultural Român de la Viena, moment în care carte se va lansa și acolo.

Proiectul a cuprins expoziții, ateliere, conferințe, dezbateri, performance-uri, proiecții de film despre lumea actuală, în contextul noilor provocări globale. Filmul-documnetar #newTogheter e prezentat în carte. Pelicula e realizată de Carmen Lidia Vidu și de 60 de artiști români și austrieci. La lansarea de carte de joi, 14 septembrie, ora 16, participă artista Beate Winkler, primarul Dominic Fritz, directoarea Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, și Leopold Unger directorul Forumului Cultural Austriac.

Rezultatele campaniei #newTogheter pot fi văzute până la 24 septembrie în cadrul expoziției Art.Warlk.Impression (Arta.Mers.Impresie) de la Casa Tineretului din Timișoara. Proiectul e despre patru tineri români și austrieci care au fost între Sibiu și Timișoara și au locuit în sate și orașe din Transilvania și Banat.Profesoarele și artistele austriece Katharina Kraus și Teresa Leonhard sunt inițiatoarele.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ