DISTRIBUIȚI

Mai mulți reprezentanți ai Muzeului Național de Artă din Timișoara au prticipat săptămâna trecută la Bruxelles, la evenimentul „Recontre du reseau Micro-Folie”. CÎn principal, s-a lansat colecția de opera digitalizate din patrimoniul mai multe instituții de renume internațional.

Evenimentul a fost organizat de La Villete, în parteneriat cu centrul multicultural La Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale de Molenbeek. Pe lângă lansarea coleției Micro Folie, evenimentul principal, timp de două zile s-au organizat workshopuri pentru schimb de experiență între mediatorii culturali și parteneri din țări precum Franța, Belgia, Lituania sau Grecia. Datorită parteneriatului cu Institutul Cultural Francez, și Muzeul Naționalt de Artă din Timișoara face parte din rețeaua Micro Folie.

În expoziția digitală, Muzeul de Artă participă cu 15 lucrări din colecțiile sale de icoane, artă bănățeană, artă românească modernă și contemporană. Este vorba de opere semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Romul Nuțiu, Ștefan Bertalan, Paul Neagu, Stevan Aleksić, Zugrav Nedelcu Popovici. La Bruxelles a avut loc și o sesiune de training, iar cu această ocazie, educatorii muzeali au propus schimbarea sistemului și a interfeței.

A urmat deschiderea oficială a colecției Uniunii Europene, iar apoi s-a organizat un work-shop cu activități ludice corelate cu conținutul educațional propus de Casa de Cultură Molenbeek. Muzeul Micro Folie poate vi vizitată la Timișoara, pe bază de programar,e până la finalul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ