Primăria Timișoara vrea să facă un Centru de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar, în Calea Șagului. S-a semnat contractul pentru realizarea documentației necesare.

Firma FIP Consulting se va ocupa de acest aspect. Compania are sediul în Sectorul 3 din București și în 2022 a avut, în medie, 13 angajați. Contractul are o valoare de 240.000 de lei și presupune realizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic, dar și acordarea asistenței tehnice ulterioare pentru constructor. Documentația trebuie făcută în 60 de zile lucrătoare de la ordinul de începere al lucrărilor. Adică în 3 luni, pentru un proeict ce are finanțare prin PNRR și se va face pe un teren de 2,5 hectare, situat în Calea Șagului, după pasajul peste calea ferată.

Vom putea aduce acolo 13 tipuri de deșeuri: deșeuri periculoase; deșeuri textile; deșeuri electrice și electronice mici; obiecte de uz casnic mari; hârtie/carton; plastic; lemn /mobilier; sticlă; anvelope; metal; deșeuri grădină; deșeuri construcții diverse ; deșeuri construcții moloz. La această locație va exista un centru de reutilizare a bunurilor care mai pot fi valorificate astfel, de pildă, mobila, o platformă cu concasor pentru deșeurile din demolări și construcții și o platformă pentru compostarea deșeurilor vegetale.

Centrul trebuie terminat până la final de 2026, termenul-limită general pentru PNRR.

LĂSAȚI UN MESAJ