De vineri, timișorenii vor putea admira o lucrare artistică făcută de liceeni timișoreni. Este vorba de o lucrare murală ceramică de mari dimensiuni, realizată în cadrul proiectului Spații Tridimensionale.

Zilele acestea, copiii definitivează lucrare, care va sta în permanență pe un perete exterior al Liceului de Artă „Ion Vidu”. Au lucrat și au fost implicați în proiect elevi de al Liceul de Arte Plastice, Colegiul Național Bănățean și Liceul de Artă „Ion Vidu”. De trei luni, elevii au învățat teoretic și practic despre cm se fac asemenea lucrări de artă murală. Acum, la final, ei își desfăvârșesc ”lecțiile” cu propria creație artistică. Din 15 martie, mai întâi cu cei de la Liceul de Arte Plastice, a început o serie de cinci ateliere despre concepte de geometrie plană și solidă.

Mai precis, elevii au aflat multe despre construcția „solidelor Platonice” (tetraedrul, hexaedrul, octaedrul, dodecaedrul, icosaedrul –  integrate de cunoscutul filosof  în ceea ce a numit geometria sacră) prin descrierea, desenarea și înțelegerea lor. Copiii au lucrat cu lut și caolin, au aprticipat la atleiere de serialitate ceramică și au făcut, prin diverse exerciții ludice solidele Platonice. Designerul ambiental Mihai Caraghiaur i-a învățat cum se pot folosi aceste forme pentru a înfrumuseța diverse spații.

Când au depășit nivelul de novici, elevii au început să realizeze lucrare ce va fi expusă, alături de Mihai Caraghiaur și de artistul vizual Cristian Horațiu Pavelescu, profesor în cadrul Liceului de Arte Plastice din Timișoara, care este și managerul de proeict al acestei inițiative a Asociației Artdentum. Lucrarea va avea 20 de metri și va fi vernisaăt oficial vineri, 31 mai, ora 18.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ