SCM Timișoara joacă sâmbătă la amiază semifinala campionatului de rugby, la Baia Mare. În mod revoltător, echipa nu s-a putut antrena nici măcar pe Stadionul ”Gheorghe Rășcanu”, ci a fost nevoită să ajungă la Cerneteaz.

Reamintim, de acum peste 10 ani, autoritățile au tot promis o bază decentă pentru rugby, căci la arena din Ronaț, Gheorghe Rășcanu” sportivii se mai chinuie și acum cu făcutul focului pentru a avea apa caldă, căci bolierul funcționează pe aceste principiu ”tehnic”. Ei bine, știm că exista un proiect al lui Nicolae Robu, cu bază sportivă în Ciarda Roșie, care să aibă și arenă de rugby de 10.000 de locuri. proiect de care în prezent nu mai vorbește nimeni. Ulterior, autoritățile au făcut gargară că renovează ronațul.

Și Fritz, dar și Cosmin Tabară, viceprimarul ce se ocupă de infrastructura sportivă, au cuvântat despre aceste intenții. Iată ce spunea Tabără la 16 iulie 2021: ”În anii următori se va trece la etapa de refacere a întregii baze sportive, stadiul actual fiind că sunt depuse documentele pentru obţinerea certificatului de urbanism”, declara vicele liberal care, într-o vreme se poza foarte des în Ronaț. Pozele s-au rărit însă, considerabil.

Ei bine, s-a făcut un studiu de fezabilitate pe ”sărăcie”, fără studio geo, iar lui Dănuț Borzaș i s-a cerut un studiu vechi făcut de pe vremea sponsorului Sorin Doda. Borzaș nu a mai găsit documentul, mai ales că, reamintim, pentru că nu l-au menținut pe Attila Brosovszky, au fost dați afară din biroul de la căminul de pe strada Cameliei de către Marilen Pirtea, și e firesc că unele documente s-au pierdut.

Altfel, până la urm, Tabără a avut ideea deosebită de a lua scaunele albastre de la Sala Olimpia și să le ducă pentru a le pune în tribuna de la rugby. Ceea ce nu poate decât să ne arate că noua tribună din proiectul de renovare se va face la Sfântul Așteaptă. Între timp, din cauza ploilor, rubgyștii s-au antrenat pentru meciul decisiv tocmai pe terenul din satul Cerneteaz.

Doar un nou episod din modul jalnic în care se face sport la Timișoara, oraș în care s-a dărâmat cu zâmbetul pe buze baza pe care o foloseau iarna canotorii de la CSM Timișoara. Niciun politician cu vreo funcție nu i s-a opus,, măcar declarativ, lui Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ