DISTRIBUIȚI

Vineri, 27 noiembrie, va avea loc vernisajul expoziției ”Mușchi de fân pe munte de panglici”. Expoziția de la Kunsthalle Bega va fi deschisă până în 24 ianuarie 2021. 

Vor fi expuse operele lui  Oláh Gyárfás . ”Gyárfás este o apariție spectaculoasă imposibil de trecut cu vederea, fizic și vestimentar, nefiind deloc conștient de impactul pe care prezența lui îl produce. A fost unul dintre primii artiști la care ne-am gândit pentru spațiul Kunsthalle Bega Box, propunerea lui de a prezenta două creaturi magice, protectoare, perfect sincronizată cu contextul contemporan în care arta se întoarce spre sculptură”, spune Alina Cristescu.

Sculptorul a avut experiențe inclusiv cu designul vestimentar. ”Mă consider sculptor. Am îndrăznit anul acesta să trec în cealaltă parte a artei, să mă întorc la sculptură. Am observat că nici la piesele vestimentare nu lucrez ca un designer. Mă interesează în primul rând materialul, pe care îl modelez eu înainte ca și lutul sau piatra. Sunt preocupat de compoziția lui, de procesul prin care a devenit țesatură”, spune artistul Oláh Gyárfás.

Operele expuse sunt inedite. ”Crocote și Leucrocote, Szénaizmok și Szalaghegyen au blană din solzi și organe de fân la vedere; gât, coadă și piept de lup, spinare de măgar, gură până la urechi și un os neîntrerupt în loc de dinți. Au coarne moi și mobile, ochi la copite, franjuri de capră și labe de câine. Au piele de războinic pansat cu pânză și ar putea imita delicat vocea omenească. Sunt făcute din lemn, pânză de cânepă, făină și fân, quoi de plus doux? (ce ar putea fi mai blând?). Materialitatea lor te împrietenește imediat cu ele. Sunt (animale) de casă”, spune Dana Diminescu.

Expoziția va fi deschisă vineri, 27 noiembrie, în intervalul orar 18-21. În rest, ea poate fi vizită de marți până sâmbătă inclusiv, în intervalul 12-18. Intrarea la Kunsthalle Bega e cea dinspre Piața 700.

LĂSAȚI UN MESAJ