De miercuri, timișorenii pot vizita o nouă expoziție de etnosculptură, ”Totalitatea forme…lor”, semnată de Mihai Corneliu Donici.  Operele de artă vor putea fi admiterate în galeria subterană de la Casa Artelor, de pe strada Episcop  Augustin Pacha.

Expoziția face parte din seria Nocturnaliilor și include elemente de ar(t)hitectură, design, scenografie, etnosculptură. Este a doua expoziție a lui M.C.Donici în Casa Artelor, după ”Mecanismele nedescoperite de Leonardo”. Artistul nu mai are nevoie de nicio prezentare, căci lucrările sale de etnosculptură sunt prezente în galerii și colecții private din țară, dar și străinătate. A lansat acest concept în 2012, prin expoziția ”Înainte de Brâncuși”, la Galeria Triade și Muzeul de Artă Târgu Jiu. de asemenea, a semnat scenografia pentru zece spectacole de teatru instituțional sau independent.

Semnatar a peste 100 de proiecte de arhitectură, a realizat proiectul pentru Biserica Martirilor din Popești-Leordeni, ridicată deasurpa de canalul unde s-a aruncat cenușa victimelor de la Revoluție. Tot el a realizat designul pentru zeci de piese de mobilier, dar și pentru automobilul Dacia 500 Maxi, produs la Timișoara. ”Preocuparea pentru forme clare, unitare, aproape pure, constituie o preocupare continuă, obsesivă. Lumea imaginată de arhitecți, designeri, artiști ai formelor, poate fi aproape ideală, trans…formală”, spune M.C.Donici despre expoziție.

Vernisajul are loc miercuri, 23 noiembrie, de la ora 18. Flaustistul Vlad A. Colar va susține la fața locului un recital de piese clasice. Expoziția va fi deschisă până la 16 decembrie. Vor exista și evenimente adiacente, precum spectacol de teatru inspirat de Jurnalul unui Geniu de Salvador Dali și interpretat de actorul Levente Kocsárdi în ultima zi a expoziției. De asemenea, se vor organiza tururi ghidate.

LĂSAȚI UN MESAJ