De luni, la Muzeul Apei de pe Calea Urseni timișorenii pot admira o nouă expoziție, cu picturile lui Ciprian Radovan. Operele vor sta pe simeze o lună și jumătate.

Născut în 1939 la Sânmihaiu Român, Radovan a fost toată viața profesor de științe exacte, dar și artist. ”Ciprian Radovan este un artist important nu doar pentru vestul României, fiindcă opera sa – racordată inclusiv la ceea ce a fost și a însemnat neo-avangarda timișoreană – dă seama de căutările continue pentru noi formule picturale și evadările dese din convențional, care s-au soldat cu lucrări și, apoi, cu expoziții ce au stârnit, de-a lungul zecilor de ani, interesul, entuziasmul și recunoașterea din partea profesioniștilor și iubitorilor artei. Pictura sa este un testimonial al amestecului de luciditate și cartezianism, cu onirism și vivacitate coloristică”, spune despre el scriitorul Robert Șerban.

Artistul este în viață, are 85 de ani, iar expoziția este și un omagiu pentru el. „Totodată, domnul Radovan, care în 13 mai va împlini 85 de ani, este unul dintre polimații Banatului, fiind atât un admirabil artist vizual, cât și un cercetător cu numeroase studii și brevete de invenții în electrochimie și profesor universitar de primă mână al Politehnicii timișorene. Expoziția, găzduită de Muzeul Apei, conține lucrări donate de domnul Ciprian Radovan Fundației Aquatim și este un omagiu pe care comunitatea științifică și artistică a Timișoarei îl aduce distinsului ei membru”, mai spune Șerban.

Vernisajul va fi luni, 13 mai, de la ora 18. Vor vorbi scriitorul Robert Șerban și Diana Radovan. Expoziția va fi deschisă până la 1 iulie. Intrarea va fi liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ