DISTRIBUIȚI

De miercuri, 29 iunie, la Galeria Mercy a Muzeului Național de artă, timișorenii și turiștii vor putea admira o nouă operă de artă. Este vorba de sculptura ”Accident (Lecția de anatomie)” a lui Aurel Vlad.

Opera provine din colecția lui Andrei Herczeg, cel care susține și taberele de pictură de la Gărâna. Aurel Vlad s-a inspirat din „Lecția de anatomie a doctorului Nicolaes Tulp” a lui Rembrandt, de pe vremea când disecțiile erau spectacole. ”O zi normală în capitală. Mulțimea de oameni grăbită să ajungă la job creează atmosfera unui furnicar. Plimbându-ne pe bulevard, ne îndreptăm privirea spre o stație de autobuz. Se aude un țipăt! Oamenii se adună în jurul bărbatului leșinat, devenind martori ai unui spectacol public morbid, asemănător disecțiilor cadavrelor din Amsterdamul secolului al XVII-lea”, este descrierea operei.

Aurel Vlad și-a începtu cariera la finalul anilor 1980. Artistul a realizat atât picturi, dar și opere de grafică și sculptură. Este absolvent al Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu „.

LĂSAȚI UN MESAJ