DISTRIBUIȚI

În fiecare zi, în Timiș, oamenii legii descoperă că cetățenii sau societățile comerciale nu se conformează legilor și măsuriloe impuse pe timp de pandemie. Nici ziua de ieri nu a făcut excepție, iar poliția a găsit și o sală de jocuri de noroc deschisă în Giarmata după apusul soarelui. 

Polițiștii au făcut controale alături de jandarmi, pompieri, reprezentanți ai DSVSA și ITM. Sunt vizate mai ales societățile comerciale cu un număr foarte mare de angajați, dar și spațiile comerciale unde vine multă lume, locații în care se verifică purtarea măștii, distanțarea, dar și limitarea la un anumit număr de persoane. Se fac verificări și în mijloacele de transport. Ieri au fost la datorie 257 de polițiști, care au verificat 93 de societăți comerciale, 74 de obiective și 97 de mijloace de transport persoane, între care și 43 de mijloace de transport în comun.Au fost legitimate peste 2500 de persoane. S-au dat 269 de amenzi, în valoare totală de 103.350 de lei. 196 dintre sancțiuni, în valoare totală de 48.350 de lei s-au dat pentru absența măștii. Alte 67 de amenzi, însumând 20.000 de lei s-au dat pentru nerespectarea carantinei nocturne.

Seara trecută, la ora 22, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara au mers la o societate cu activitate în domeniul jocurilor de noroc din Giarmata, care era deschisă. Deși activitatea acestora societăți nu este permisă în scenariul roșu, în care este încadrată Giarmata, locația era deschisă. Înăuntru se aflau cinci persoane. Operatorule conomic a primit o amendă de 10.000 de lei deoarece nu avea activitatea suspendată. Clienții au primit și ei amenzi, în cuantum total de 25.000 de lei. De asemene,a poliția a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ