DISTRIBUIȚI

Domeniul Horeca are, din nou, o activitate restricționată pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus. Cei care activează în industria hospitalității spun că măsurile de restricționare a capacității și programului de funcționare sunt discriminatorii, întrucât nu se aplică la niciun alt sector. Astăzi, cei din organizația Horetim vor protesta în centrul Timișoarei.

Patronii din sectorul Horeca din Timiș invocă faptul că în domeniul producției, nu există restricții. ”Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin măsuri total disproporționate față de situația reală, astăzi fiind afectați în mod direct de aceste restricții nejustificate 400.000 de angajați, precum și aproximativ 210.000 angajați ai furnizorilor de produse, materii prime și servicii, conform statisticilor naționale. Suntem implicați și afectați: hoteluri, restaurante, cafenele, baruri, locații de evenimente, firme de prestări servicii decorațiuni, muzică, croitorie, make up, entertainment, furnizori de marfă, utilități, producători locali, servicii de transport, ghizi, agenții de turism. Vi se pare puțin și neînsemnat? De ce e mai periculos să ai invitați la o masă 20 de persoane, decât a lucra intr-o hală de 200 de persoane, timp de 8 ore?”, se arată în comunicatul de presă care anunță protestul.

Acțiunea este programată astăzi, de la ora 17, în Piața Victoriei. Reamintim că de ieri, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență  a dispus ca restaurantele, cafenelele, sălile de spectacol, teatrele sau sălile de jocuri de noroc să funcționeze la 50%, respectiv 30% din capacitate, în funcție de incidența cazurilor din localitate. În cele cu indice peste 3 la mie, aceste activități rămân închise. Decizia locală este o aplicare a deciziei naționale emisă pentru noua lună de stare de alertă în care am intrat din 15 octombrie. Oamenii din Horeca din Timișoara au mai avut un protest similiar în vară, când funcționau doar terasele, iar servirea în spațiile închise era interzisă. Atunci, protestul a avut loc în Piața Unirii.

Iată și revendicărilor celor din organizația Horetim:

1. LĂSAȚI-NE SĂ MUNCIM!!!
Opriți discriminarea industriei HORECA! !! Nu există nici o statistică care să demonstreze că industria Horeca este cauza principală a creșterilor cazurilor de COVID-19 ! În lunile de vară în care majoritatea populației a beneficiat de vacantă și în special de serviciile HORECA , numărul de cazuri a rămas CONSTANT!!! După începerea școlilor, revenirea la locurile de muncă și ALEGERILE LOCALE , numărul cazurilor de COVID-19 a explodat!!!

2. Solicităm ca industria Horeca să fie oprită doar dacă toate celelalte sectoare ale industriei vor fi oprite. Limita de 1,5 sau 3 la mie nu se aplică în alte sectoare de industrie, solicităm să nu se aplice nici industriei Horeca.
3. Solicităm anularea impozitului specific și a impozitului pe venit pentru Horeca, în anul in curs și anul viitor.
4. Solicităm același program de lucru, aceleași condiții de restricții sau orar, cu respectarea normelor de siguranță, pentru restaurante, locații de evenimente, baruri sau cafenele, pe întreaga perioadă a stării de alertă.
5. Solicităm anularea impozitelor locale pentru clădirile și terenurile active în domeniul Horeca.

LĂSAȚI UN MESAJ