DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara a reușit să treacă cu bine de primul joc din Cupa României din acest an, câștigat cu 2-1 în fața Șoimilor Lipova, formație din Liga 3. Nu a fost însă un joc pe placul antrenorului Dorin Toma, care și-a ”taxat” elevii la declarații.

Deși Lipova, formație care joacă în toamna aceasta în cartierul arăean Sânnicolau Mic, a încercat o ”aroganță”, că ar vrea să mute meciul la Timișoara, firește că nu s-a întâmplat așa ceva. Prima ocazie serioasă a timișorenilor a venit din apsa lui Hațegan pentru Benzar, care însă a șutat slab. Replica gazdelor a venit după ce Trabalka a fost servit de Ban, dar jucătorul gazdelor a tras direct în portarul Murariu. În prelungirile primei reprize a venit și golul egalizator, marcat de Benzar, după ce Buta a degajat la picioarele timișoreanului, care nu a ”iertat,”, firește.

În mintul 66, incisivitatea Lupovei a dat roade. Murariu l-a lovit pe Bozian, iar arbitrul a dictat penalty. Kevin Trabalka a trimis bine, Murariu nu a ghicit colțul, iar scorul a devenit 1-1, cu un pic de emoți pentru zecile de suporteri timișoreni veniți la meci. Până la urmă, totul s-a termiant după un scenairu previzibil, mai ales că Dorin Toma a tirmis în a doua repriză și jucătorii mai experimentați în teren.  În minutul 75, tânărul Tudor Moțiu a marcat cu capul, după un corner, Pe final, Sofran a irosit ocaziile timișorenilor de a majora scorul

Șoimii Lipova: Buta – Suslak, Polgar (Dolga 79′), A. Popa, Aldan – Gavrilă (Al. Hațegan 86′), Salhi, Simion (Bodri 72′) – Al. Ban (Brad 86′), Trabalka, Bozian (Ciubăncan 86′)

Poli Timișoara: Murariu – Moțiu, Scutaru (cpt.), Bocșan, Pamfile – Ignea, Zaluschi – Minteuan, D. Benzar, S. Costea – Rob. Hațegan

Dorin Toma nu a ascuns că prestația echipei l-a nemulțumit. ”O calificare în Cupa României după un joc slab făcut de noi în ambele reprize. Din păcate, nu am reușit să gestionăm jocul așa cum ne-am dorit, chiar dacă am schimbat formula de echipă. Au avut șanse să joace unii jucători care nu au evoluat deloc până acum, iar alții au jucat foarte puțin. Ne dorim mult mai mult și de la ei și de aceea am făcut aceste formule de echipe pentru a avea minute toți jucătorii din lot. S-a simțit lipsa unui amical, dar puteam să-l facem dacă nu am avut fi avut marți meciul de cupă. Dacă era miercuri, găseam și noi pe cineva să jucăm vineri sau sâmbătă un amical, am avut ofertă de la echipe de Liga 1, dar trebuia să facem noi deplasarea. Ținând cont că azi am jucat în deplasare și sâmbătă vom juca tot în deplasare, era prea obositor pentru echipa noastră să facem trei deplasări în șapte zile. Una peste alta, e important că ne-am calificat și, indiferent cu cine vom juca în turul ce vine, vom merge la victorie și la calificare. Ne dorim să avem un parcurs cât mai lung în Cupa României, să ducem echipe de Liga 1 la Timișoara.Concluzionând, nu a fost cel mai greu meci, dar având mulți jucători tineri, fără jocuri prea multe și fără minute, suferă ca ritm de joc, ca și atitudine. Dar, încet încet, își vor reveni și ei și tocmai de aceea îmi doresc un parcurs cât mai lung în Cupă”, a spus Toma.

Flavius Sabău a fos tși el sincer și a admis că sub nicio formă, nu dorea prelungiri. ”A fost un bun antrenament și cred că am fi putut să obținem mai mult din el. Dar, rămân cu partea bună, am jucat bine sistemul 4-3-3 și pe partea defensivă, dar și pe cea ofensivă. Ne-am creat multe situații de atac cu o echipă foarte competitivă, ceea ce e foarte bine pentru noi. La 1-1 am sperat să nu ajungem în prelungiri, dar speram să marcăm și golul doi. Ar fi fost o performanță istorică să ducem o echipă de Liga 1, în cupă, pe terenul nostru. Dar, până la urmă, se demonstrează că ligile superioare sunt clar mai valoroase din toate punctele de vedere, de la organizare, la calitatea jucătorilor, a antrenorilor și calitatea jocului. Să elimini o echipă de Ligă a 2-a nu este chiar simplu, dar eu mă bucur că ne-am ridicat la nivelul lor. Că am pierdut sau puteam să îi eliminăm, pe mine sincer nu asta m-a interesat. M-am uitat la joc, el îți aduce rezultatul, nu o situație specifică”, a spus Sabău.

Astăzi, Poli l-a transferat și pe fundașul central de 22 de ani, Răzvan Prodan, fiul lui Didi Prodan. El a fost rezervă. Sâmbătă, timișoreni joacă de la ora 13 pe terenul celor de la Metaloglobus.

LĂSAȚI UN MESAJ