DISTRIBUIȚI

Așa cum publicația noastră vă anunța în urmă cu mai multe zile, Dorin Toma este noul antrenor al lui ASU Poli. Clubl l-a prezentat astăzi oficial pe cel care până acum a antrenat doar în județul natal, Maramureș. Conducerea a spus despre el că e antrenorul potrivit pentru club în această fază.

Toma a mai antrenat la FCM Baia Mare, Viitorul Ulmeni și Minaur Baia Mare. Ca jucător, Toma a evoluat la Baia Mare (la mai multe cluburi ale orașului, Maramureș Baia Mare, FC Baia Mare, Phoenix Baia Mare, Minaur Baia Mare, FC Maramureș Universitar), Dunărea Giurgiu, AS Baia Sprie, Unirea Dej, CFR Cluj și Gloria Bistrița. El a semnat pe un sezoncu Poli, cu opțiune de renegociere epntru încă un sezon. ”Mă bucur să preiau această echipă. Știu că vin după Dan Alexa, după un sezon bun și o clasare foarte bună. Nu va fi ușor pentru mine, este o presiune pe care mi-o pun singur. Datorită faptului că au plecat mulți jucători nu ne grăbim, analizăm. Vreau să analizăm foarte bine jucătorii pe care îi vom aduce, suntem într-un proces de reorganizare, încercăm să găsim cele mai bune variante de jucători și să facem o echipă competitivă. Am fost sunat de domnul Cociu care mi-a prezentat situația de la Timișoara. Momentan sunt o variantă bună pentru club. Nu zic că a fost o convingere ușoară sau grea. Mi-am dorit și îmi doresc mai mult decât am reușit cu Baia Mare în Liga 2, când am fost la un pas de promovare”, a declarat Dorin Toma, care va lucra cu staff-ul existent.

Viorel Șerban a dat de înțeles că clubul are din nou un buget mic și s-a ales soluția potrivită în acest context. ”Alegerea lui Dorin Toma nu a fost ușoară și nici grea. Am avut mai multe runde de discuții cu mai mulți antrenori, nu doar cu cei care doreau să vină la Politehnica,, ci și cu cei care corespundeau exigențelor acestui club. Politehnica a încheiat un campionat, chiar un ciclul de performanță. Am fost aproape de a promova în prima ligă, cu puțină șansă de partea noastră. Viața merge mai departe, suntem într-un moment important. Clubul nostru trece printr-o serie de reorganizări pe principiile sportului de performanță. Nu te înțelegi cu cel mai renumit antrenor sau cel mai bun, ci cu cel mai potrivit”, a spus Viorel Șerban.

Deși au fost plecări multe, Marius Cociu dă de înțeles că echipa mai are un schelet. ”Încheiem campionatul cu rezultate foarte bune. Chiar dacă au plecat o seria de jucători care se aflau la final de contract, avem convingerea că vom face un sezon bun, cum am reușit didntodeauna. Suntem în al șaselea sezon de Liga 2 și în fiecare an rezultatele noastre sunt mai bune. Cu acest gând plecăm și în 2021-2022. Noi încă mai avem un nucleu de jucători în jurul cărora se va forma echipa. Să nu se creadă că au plecat totți jucătorii și suntem în bătaia vântului. Mai avem jucători cu experiență preacum Mera, Scutaru, Bocșan, Ignea, Axente”, a spus Cociu.

Miercuri dimineața, echipa are primul antrenament.

LĂSAȚI UN MESAJ