DISTRIBUIȚI

Devenită deja o tradiție, astăzi a avut loc la Timișoara conferință ”Security Challenges in the Balkans Region”. Evenimentul a avut loc loc în format hibrid, și online, dar și cu oficialități prezente la Hotel Senator.

Din nou, au fost aduse în prim-plan provocările de securitate din complexa regiune a Balcanilor. Au fost prezenți oficialități și membri ai lumii academice din 11 țări: România, Italia, Austria, Germania, Franța, UK, Croația, Serbia, Slovenia, SUA, Bulgaria. ”Întregul context securitar și de poziționare geostrategică din 2021 se află într-o accentuată schimbare, după o perioadă de criză globală, în care pandemia Covid-19 a afectat toate continentele și a adus un nou factor geostrategic în prim-planul politicilor de securitate internațională: bio-securitatea globală. Poziționarea României, ca parte a UE și a parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, a permis parcurgerea în condiții relativ sigure a lunilor de pandemie și ieșirea din al treilea val epidemiologic, în același ritm cu cele mai bine pregătite societăți europene și ale lumii. Acest examen planetar, pe care l-au dat și țările din Balcani, reprezintă un subiect de abordare securitară căruia îi vom da prioritate în această a cincea ediție a Conferinței „Security Challenges in the Balkans Region”, organizată de către New Strategy Center în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara”, a declarat rectorul Marilen Pirtea.

La eveniment a participat și ministrul de Interne, Lucian Bode. Conferinșa despre provocprile de securitate din regiunea Balcanilor a ajuns la a cincea ediție. Evenimentul e organizat anual de Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center.

LĂSAȚI UN MESAJ