ACS Poli e pe cale să primească bani privați de la omul de afaceri Viorel Tudose și a sa companie Getica. Conform surselor noastre din apropierea alb-violeților, omul de afaceri originar din Râmnicu-Sărat s-a și înțeles deja cu edilul Nicolae Robu ca să înceapă să dea bani la echipă.

Tudose s-a născut în 1970, este absolvent al Liceului „Alexandru Vlahuță” din Râmnicu-Sărat și al secției Economia și Dreptul Afacerilor de la ASE București. De mai mulți ani, buzoianul e stabilit în București și are afaceri în domeniul cerealelor, cărnii de pasăre și a curentului electric. În 2010, Tudose declara pentru un ziar din Buzău că nu a fost afectat de criza financiară, deoarece nu a avut investiții în domeniul privat. ”Marele meu noroc e că am investit mai puţin în domeniul imobiliar şi, în plus, ceea ce am avut am reuşit să vând în 2007-2008. Am primit un semn de la Dumnezeu şi am scăpat la preţuri excelente de ceea ce numesc acum cadavrele imobiliare pe care alţii nu le mai vând nici la jumătate din preţ”, a declarat afaceristul pentru sansabuzoiana.ro.

Viorel Tudose e obișnuit să investească în sport. Omul de afaceri a fost aproape să investească în 2014 la Gloria Buzău și HCM Buzău, dar, conform unui site sportiv din județ, autoritățile l-au izgonit și așa s-a reorientat spre Ceahlăul Piatra-Neamț și HCM Roman. ”Contestat de presa locală şi de oamenii <<de sport>> din Buzău, Tudose <<a lovit>> prin fapte. Ultimele luni au reprezentat pentru patronul firmei de energie Getica 95 poate cea mai bună perioadă din activitatea sa profesională şi sportivă. A reuşit să încheie contracte de furnizare a energiei electrice în mai multe regiune importante ale României (preponderent în Moldova) fapt care s-a făcut vizibil şi în activitatea sa pe plan sportiv. Firma patronată de Tudose a devenit finanţatorul principal al echipei de handbal feminin HCM Roman, societatea sa contribuind cu o sumă semnificativă, peste cea alocată de autorităţile romaşcane şi de diferiţii sponsori locali”, scria buzaul-sportiv.ro.

În urmă cu exact un an, Tudose a fost aproape să o preia pe Universitatea Cluj. Atunci, omul de afaceri a dat un interviu amplu în site-ul stiridesport.ro. ”Într-adevăr, sunt interesat de preluarea Universităţii Cluj. De doi ani de zile sunt interesat, dar în condiţiile mele! Nu în condiţiile pe care vor să le impună alţii. Cam atât comentez în acest moment pentru că nu am ce să spun mai mult. Eu sunt cel care face propunerea şi urmează să vedem când va fi luată în calcul. Am fost şi la meciul din finala Cupei României. Au fost discuţii şi în această ultimă lună. Dacă se vor concretiza, va fi doar în condiţiile mele. Nu mă interesează ce declară cei din prejma domnului Walter sau ce a spus fiul acestuia”, a declarat atunci Tudose pentru stiridesport.ro.

 

Anda DELIU

(foto: actualdecluj.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ