Echipele de handbal și baschet ale SCM Timișoara sunt nevoite să joace în cuplaj vineri, ca pe vremea comuniștilor, din cauza unor competiții de scrimă. Totul, în contextul în care de ani de zile auzim de o sală de scrimă, iar acum 13 ani a început construcția sălii de pe Podeanu, pe care Politehnica nu are nicio jenă să o lase neterminată.

Așadar, pe hârtie, Timișoara ar fi avut o sală de scrimă, la Ghiroda, ridicată de Politehnica, și alta de jocuri  de echipă, lansată ca proiect pentru handbal, cu 3000 de locuri, pe strada Podeanu, sală pentru care și orașul a dat bani. Aparent degeaba. Nici nu mai punem la socoteală sala mare, de 16.000 de locuri. Până aici, gargara politicienilor și a Politehnicii, căci în practică, vineri, la Sala ”Constantin Jude” handbal joacă de la ora 17 cu Steaua, iar baschet, de la 19,45, cu CSM Galați. Un meci prea devreme, altul cu final seara târziu, dar cui îi mai pasă de public în acst oraș?

Echipele nu prea au avut ce face, căci la Timișoara vor fi patru zile de competiții de scrimă, în organizarea CSU Poli, clubul universității care nu e în stare să termine o sală de sport de 13 ani. Joi și vineri se organizează Cupa României la floretă, la sala urâtă și mică de la Baza 2. Sâmbătă se trece la Sala ”Constantin Jude” pentru Memorialul „Romeo Pellegrini”, iar duminică are loc Memorialul „Tudor Petruș”, turnee-satelit ale Cupei Mondiale. Sunt invitate și și Laura Badea, campioană olimpică la Atlanta, în 1996, dar și Roxana Scarlat, multiplă campioană mondială.

La competițiile din weekend vor participa 178 de sportivi din 30 de țări: Argentina, Armenia, Austria, Chile, Croația, Spania, Franța, Marea Britanie, Israel, Italia, Jamaica, Arabia Saudită, Lituania, Republica Moldova, Puerto Rico, România, Senegal, Serbia, Slovacia, Suedia, Turcia, Ucraina, SUA, Venezuela, Brazilia, Coasta de Fildeș, Finlanda, Grecia, Ungaria, Polonia.

Nu deschidem discuția că timișorenii sunt mult mai interesați de echipele de handbal și baschet decât de scrimă, ci mai spunem că luni, 25 septembrie, va avea loc și un meci de futsal. Toate cele trei sporturi de echipă au tot mai puțini spectatori în oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ