Filarmonica ”Banatul” a făcut un gest în memoria lui Remus Georgescu. Orchestra va purta de azi numele fosutlui director al instituției.

Remus Georgescu (23.08.1932 – 30.07.2021)  a fost dirijor, compozitor și pedagog timmișorean. El a întreăris și o bogată activitate de cercetare în domeniul muzical. De aceea, bănățeanul și-a început cariera ca cercetător la Institutul de folclor din Bucureşti. Apoi a fost şef de orchestră la Teatrul muzical din Constanţa şi la filarmonicile din Sibiu, Oradea, Târgu Mureş. În 1968, la 36 de ani, revine acasă în Timișoara ca șef de orchestră, iar apopi a devenit și director al Filarmonicii ”Banatul”. A câștigat o sumedeie de premii și pentru compoziții.

Din 2008, Remus Georgescu e cetățean de onoare al Timișoarei. În anul 2012, ”Marele premiu” al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR) pe anul 2011. Orchestra îi va purtea numele, așa cum și Corul Filarmonicii ”Banatul” se numește „Ion Românu”, alt fost director al instituției, în perioada 1957-1974. Bustul lui Remus Georgescu se află la parterul Sălii Capitol, iar din 2022, Festivalu-concurs Intrada îi poartă numele.

LĂSAȚI UN MESAJ