Anul acesta, Festivalul Codru se va organiza în Parcul Central, și nu la Pădurea Bistra, ca și până acum. Inclusiv viitorul consilieri local AUR Ilie Sîrbu critică această idee.

Și Asociația Peisagiștilor (ASOP) a criticat ideea, spunând că parcul va fi distrus. ”Un festival de clasă cum spun ei, Codru, este mutat din codrui, din Pădurea Bistra, în inima Timișoarei. Mai exact, în Parcul Scudier, un aprc recent renovat în ultima perioadă a administrației Robu. Vom constat că lucrurile nu sunt așa cum trebuie să fie. Deși ASOP a luat atitudine, iar noi ne alinime acestei atitudini, pentru că ceea ce vor să facă cei de la primărie și să mute acest festival în inima Timișoarei este o încălcare a legislației în vigoare”, a declarat Ilie Sîrbu.

El spune că pentru asemenea adunări e nevoie și de aprobarea Mitropoliei Banatului și Episcopiei Romano-Catolice. „Dacă vor intra 100.000 și 50.000 de oameni cu cum spun ei, riscăm să se aleagă praful. Dar punem banii într-o suveică, să-i frământăm și la final fiecare să vină să-și ia sacul”, a mai spus Sîrbu.

Festivalu Codru va avea loc între 30 august și 1 septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ