Organizația Femeilor Liberale din Timiș și-a ales o nouă conducere pentru următorii 4 ani. La eveniment a fost prezentă și Alina Gorghiu, încă senator de Timiș.

Biroul Politic Județean are următoare componență: Sorina Alexandra Ciurlea (39 ani) – conferențiar universitar, consilier județean; prim-vicepreședinte: Carmen Panaitescu-Bunu – profesor universitar, medic primar alergolog; vicepreședinte: Eugenia Ciumac (Giroc), Rodica Pîrjol (Dumbrăvița), Andra Văcaru (Parța), CosminaȘtiubea-Clej (Biled), Mirela Bălu (Sânnicolau Mare), Bianca Mărănescu (Timișoara), Elisabeta Kovacs (Moșnița Nouă), Nicoleta Grubacichi (Peciu Nou), Adriana Tătoane (Moravița), Daniela Mariș (consilier local Timișoara). Membre ale BPJ OFL Timiș sunt: Denisa Roșu (Buziaș), Ileana Curac (Chevereșu Mare), Claudia Maxim (Lenauheim), Lavinia Matei (Bucovăț), Laura Adamescu (Boldur), Liana Filip (Ciacova), Iulia Ungureanu (Ghiroda), Raluca Ilie-Hagi (Gottlob), Simona Chiriță (Iecea Mare), Liliana Jawwash (Timișoara).

Sorina Ciurlea conducea organizația județeană și înainte, ca interimară. ”Angajamentul OFL Timiș rămâne ferm spre susținerea importanței prezenței femeilor în politică și în toate aspectele vieții publice.* Acesta trebuie să fie primul deziderat al nostru. Al doilea este să promovăm în funcții de responsabilitate și de conducere femei care reprezintă modele de curaj, de succes, femei capabile, care vor aduce plus valoare prin competențele lor. De aceea, obiectivul nostru este să aducem noi colege alături de noi, care să ne întărească echipa. Împreună trebuie să reușim să înlăturăm stereotipuri. PNL va promova femei, de asta sunt sigură, și le va promova pentru capacitățile lor, nu doar pentru că sunt femei!”, spune Ciurlea.

Consiliera județeană a punctat că mai sunt multe de făcut pentru o egalitate de gen reală. ”Să admitem realitatea: cifrele despre România nu ne fac cinste: suntem pe locul 26 în UE la indicele măsurat al egalității de gen. Sute de mii de femei din România se uită spre noi și așteaptă soluții pentru problemele cu care se confruntă, dar vocea noastră nu se aude. PNL poate sa facă istorie promovând femei capabile”, a mai spus Sorina Ciurlea.

Alina Gorghiu a subliniat importanța femeii în politica românească. ”Așa puține cum suntem acum în Parlament, am împins înainte multe legi importante nu doar pentru femei, ci și pentru întreaga societate. Și de aceea putem spune că noi, femeile din PNL, jucăm acum rolul cel mai important în ceea ce privește proiectul unui model de societate incluzivă, cu politici publice dedicate familiilor și creșterii demografice. Cotele de gen și meritocrația nu se exclud în nici un caz. Dar meritocrația se naște din competiție și competiția este puternică când bazinul de candidați este mare. Și ce bazin de candidați este acela când 51,5% din populație are numai o șansă teoretică la candidatură? Modul în care pe scena politică este realizată egalitatea de gen arată cât de european e un partid și un stat”, a spus senatoarea.

Alin Nica a fost și el prezent. ”Felicitări doamnei Sorina Ciurlea aleasă de colegele sale în funcția de președintă a Organizației de femei din PNL Timiș. Pentru noua echipă de conducere începe o perioadă încărcată și plină de provocări. Anul care urmează este foarte important pentru PNL Timiș și sunt convins că organizația de femei va avea o contribuție decisivă la rezultatele bune de anul viitor. Știu că așa va fi pentru că am simțit aseară energia pozitivă și entuziasmul doamnelor liberale. Ele sunt inima și sufletul partidului nostru și, cu așa o inimă mare și generoasă, putem muta munții”, a spus Nica.

La evenimentul de alegeri au fost prezente 300 de femei, dar și candidate la șefia națională, plus alte figuri din PNL: Nicoleta Pauliuc – președinta Comisiei pentru Apărare, Ordine publică și Siguranță Națională din Senatul României, Diana Morar – deputat și Cristina Trăilă – deputat. Au fost alături de doamne și parlamentarii Marilen Pirtea și Cosmin Șandru, viceprimarul Timișoarei Cosmin Tabără, vicepreședintele CJ Timiș Alexandru Proteasa, secretarul general al organizației Dănuț Groza, conducerile OFL Timișoara, TNL Timiș și TNL Timișoara, consilieri locali și județeni.

LĂSAȚI UN MESAJ