O expoziţie mai aparte, parfumată, va fi vernisată în Timişoara. Este vorba despre expoziţia intitulată „Orhidee sălbatice şi alte specii rare de plante din vestul României”.

Vernisajul va avea loc vineri, 3 aprilie, de la ora 12.00 la „Bastion Theresia”, strada Martin Luther, nr. 1 şi este organizată de secţia Ştiinţele Naturii a Muzeului Banatului.

Autorul expoziţiei este Sretco Milanovici, biolog şi muzeograf la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Banatului Timişoara. Acesta va susţine o prezentare despre orhidee sălbatice şi plante foarte rare şi periclitate din zone naturale protejate şi nu numai, din vestul României. Scopul prezentării este de a atrage atenţia asupra stării actuale a speciilor rare de plante aflate pe cale de dispariţie.

Mesajul prezentării şi al expoziţiei în sine este necesitatea imperativă de protecţie şi conservare a patrimoniului natural comun, aflat în linie ireversibilă de dispariţie.

Pentru că expoziţia va avea loc în perioada „Săptămânii altfel” sunt invitaţii şi dascălii şi elevii. Evenimentul va fi prezentat de Claudiu Ilaş, managerul Muzeului Banatului Timişoara alături Andrei M-Kiss, şeful Secţiei de Ştiinţele Naturii. Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 30 aprilie 2015.

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ