DISTRIBUIȚI

ASU Poli a reușit să obțină prima victorie din play-off, la scorul de 2-1 acasă cu Dunărea Călărași, după ce timișorenii au marcat la ultima fază. Scorul l-a deschis Ivanovici, după care Alami a egalat, însă la finalul primei repriză, oaspeții au rămas în inferioritate numerică. Superioritatea lui Poli s-a văzut abia pe final de meci, când a venit și golul lui Casado.

Partida a început cu două minute de pasat în lateral, ca proetst pentru situația celor de la Călărași, care sunt neplătiți de patru luni. Poli a început mai bine mecil, cu două ocazii ale lui ivanovici. În minutul 26, Dunărea a avut o ocazie colosală, după o greșeală a lui Bocșan. Alami a trimis pentru Vali Alexandru, dar acesta nu a mai apucat să atingă mingea deoarece în ultima clipă Coadă a intervenit și a trimis riscant în bara transversală. În minutul 32, Ivanovici, cel care avusese anterior coazii, a marcat din5 metri, după o centrare a lui Jurj. Bucuria a durat patru minute, deoarece Dunărea a egalat cu un șut senzațional al lui Alami. Chiar pe final de repriză însă, călărășenii au rămas fără Acolaste, care a primit cartonașul roșu direct după ce l-a călcat pe Romario Rus.

În repriza a doua, jocul nu a mai mai dinamic, ba dimpotrivă, deși cele două echipe au făcut multe schimbări destul de devreme în mitanul secund. Dunărea a avut câteva ocazii, în contextul în care mult timp nu s-a văzut că Poli are om în plus pe teren. Șandru a bătut o lovitură liberă puțin peste transversală. Din faze fixe, Djuric l-a pus la muncă pe Păduraru, iar apoi, tot el, a trimis în plasa laterală. Până la urmă, Poli a rueșit să ”încalece” Dunărea pe final de emci. În prelungiri a venit și golul, din centrarea acelauiași Jurj, iar Casado a marcat cu capul. În situația de egalitate la final de play-off, Poli va fi peste Dunărea, deoarece în tur am remizat.

ASU Poli Timișoara: Păduraru – C. Jurj, Bocșan (Casado 54′), Scutaru (cpt.), Pamfile ( Sg. Popovici 62′) – Codrea, Coadă – D. Radu (. Andrei 59′), R. Rus (A. Manea 46′) P. Ivanovici – Radunovic ( Axente 54′)
Dunărea Călărași: Began – I. Sîrbu (Andr. Rus 46′), Wiktorski, A. Lopez, Bg. Șandru (cpt.), Sălceanu – Cr. Pușcaș (Djuric 53′), Acolatse, Alami  (M. Fotescu 89′)– Kanda (Bud 62′), Val. Alexandru ( Cârstocea 46′)

Alexa a spus că Poli nu a jucat grozav, și apăsată de rezultatele precedente. ”Nu prea sunt obișnuit să câștig la ultima fază. Am pierdut foarte multe meciuri în cariera mea, mai ales în ultimii doi ani, în astfel de momente. Îmi doresc să fie o descătușare. E o victorie care ne mai ține în cărți pentru locul de baraj, în eventualitatea în care vom câștiga cu Craiova etapa viitoare, putme spune că avem o șansă. Un joc în care mai ales în ultimele 20 de minute s-a văzut faptul că noi nu am câștigat de foarte mult timp. Am fost jucători lipsiți de încredere. Sper ca victoria asta să ne aducă o descătușare, pentru că am avut nevoie de victoria asta. Avem nevoie în continuare de victorii. Am început bine returul din play-off, sper să continuăm tot așa. ”Asta se întâmplă în momentul în care nu câștigi de foarte mult timp. Apare teama. Cu câte trec minutele, la jucători le este frică să-și mai asume cineva. Înfrângerile leagă înfrângeri și o a doua repetată pot duce la evoluții proaste spre foarte proaste. Astăzi n-am avut o evoluție reușită, dar am câștigat și golul acesta al lui Casado e mai important pentru următorul joc cu Craiova. Ne dă speranțe, pentru că cu un egal am fi ieșit total din cursa  pentru baraj. Cred că meritam o victorie, pentru că am avut meciuri bune, atât la Călărași, cât și cu Rapidul, și cu Ciucul în multe momente. O victorie și încercăm să ne bucurăm de ea”, a declarat Alexa. 

Cristian Pustai a spus că cele patru salarii restante apasă mental echipa sa, mai ales atunci când ar trebui să revină. ”Poate era echitabil un egal. Să zicem că au dominat mai mult, au jucat și cu un om în plus. Pe final am avut și noi două-trei situații mai bune. Cred că un rezultat  de egalitate era…Dar asta e. Când iese la ultima fază e și neatenție, și ghinion, și toate. De unde să știu? Cât am fost în 11 a fost altceva. Normal că am de reproșa. Pentru că nu era o fază decisivă. Era ultimul minut din prima repriză. Acum nu știu dacă era chiar de roșu, dar ce mai contează? Așa s-a scris istoria acestui meci. Din păcate, am pierdut o oportunitate să ne consolidăm poziția a patra. Dar mergem mai departe. Cum putem. Uneori mai bine, alteori mai puțin ibne. E foarte greu și mai ales în momentele în care ești condus. Astăzi am fost conduși și am reușit să revenim. Mai ales în aceste momente se simte că e foarte greu să revii mental. Deocamdată, există acel miraj al barajului. Astăzi am pierdut posibilitatea să ne consolidăm poziția. Dar mai sunt patru jocuri, să vedem ce o fi”, a spus Pustai.

Poli va juca vineera viitoare de la 18,30, acasă cu FC U Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ