DISTRIBUIȚI

Industria hospitalității se revoltă și la Timișoara. Astăzi, 19 august, cei din sectorul hospitalității vor stopa activitatea și vor protesta în mai multe zone din țară, din cauza restricțiilor impuse de Guvernul României pe timp de pandemie. Timișoara se alătura și ea protestului.

Organizația patronală Horetim anunță că patronii din HORECA din Timișoara se alătura demersului celor de la București. Astăzi, la ora 17, reprezentanții industriei hospitalității se vor întâlni în Piața Unirii pentru a explica situația la zi a sectorului, dar și prognozele pentru viitor. Din datele statistice ale organizațiilor patronale din acest sector, cu restricțiile impuse din 16 martie încoace, cifra de afaceri a celor cu afaceri în HORECA a scăzut cu 70% față de primele șase luni ale anului precedent. 40% dintre operatori și-au suspendat activitatea.

De la începutul stării de urgență și continuând apoi cu stările de alertă, situație în care ne aflăm și astăzi, cei care au hoteluri, restaurante și cafenele au fost grav afectați. Consumul de mâncare și băuturi nu se poate face nici acum înăuntru, decât pe terase. Organizațiile patronale susțin că 400.000 de angajați și 210.000 de angajați ai furnizorilor de materii prime, produse și servicii au de suferit și acum. Practic, la protestul programat să înceapă la ora 17, cei din Horetim vor cere redeschiderea restaurantelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ