Patru cetățeni bulgari au fost plasați în arest preventiv, după ce au fost prinși ieri că făceau trafic de migranți în sudul județului. Conform procurorilor, cei zece transfugi au fost preluați contra unei sume de bani.

Bulgarii au fost prinși la Denta. R.D. se afla la volan, și este cercetat pentru trafic de migranți. Alături de el se aflau T.T., cu el în mașină, iar în față, cu rol de antemrgetări, erau V.R. și G.S. Cei trei sunt acuzați de complicitate la trafic de migranți. ”În fapt, s-a reținut că în data de 22.11.2022, în jurul orei 19.00, inculpatul R.D., cu ajutorul inculpatului T.T., ar fi transportat pe raza localității Denta din județul Timiș, cu o autoutilitară, un grup de 10 migranți de origine afro-asiatică, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, având ca antemergător un alt autovehicul în care se aflau inculpații V.R. și G.S., toți inculpații acționând în vederea obținerii unui folos patrimonial”, au transmis procurorii.

Bulgarii au fost prinși de polițiștii de frontieră de la sectorul Deta. În microbuzul condus de R.D. se aflau zece cetățeni străini. Duși la sediul instituției pentru verificări, s-a constat că migranții erau cetățeni turci, cu vârste între 9 și 46 de ani. Ei nu aveau documente asupra lor. Turcii au spus că au trecut ilegal frontiera verde din Serbia. Antemergătorii se aflau într-un Ford Transit, înmatriculat în Germania, în timp ce microbuzul era înmatriculat în Bulgaria. Pentru turci s-a deschis o cercetare pentru trecere ailegală a frontierei de stat.

Autoritățile s-au mișcat rapid, iar pentru cei patru cetățeni bulgari s-a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile. ”La data de 23.11.2022 s-a formulat propunere de arestare preventivă față de cei patru inculpați, toți cetățeni bulgari, propunerea fiind admisă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, care a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, mai informează procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Cercetările în acest dosar continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ