Miercuri, mascații și procurorii DIICOT au descins la mai multe domicilii ale unor persoane acuzate că vindeau heroină la București și la Lugoj. După audieri, patru din cele cinci persoane săltate au fost reținute.

S-au făcut nouă percheziții domiciliare, de unde s-a ridicat cantitatea de aproximativ  40 grame substanță pulverulentă de culoare maro ce conține heroină, porționată în scopul comercializării, peste  240 de comprimate având ca substanțe active alprazolam și tramadol, 18 seringi hipodermice utilizate și prezentând urme de substanță, două pungi cu substanță pulverulentă alb-gălbuie și cu  fragmente de substanță solidă cristalină transparentă, aproximativ 10 grame de canabis,  grindere și cântare de precizie, zece telefoane mobile,  1100 de lei, precum și alte mijloace de probă.

După audieri, o persoană a rămas ca martor, iar alți patru au fost reținuți. Astăzi, Tribunalul Timiș a aprobat plasarea lor în arest preventiv pentru 30 de zile. Dosarul este despre cinci persoane care din 2022 ar fi vândut heroină de 15 ori în Lugoj și București. Cei vizați stau toți în Lugoj. Acuzația este de trafic de droguri de mare risc.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, Brigăzii Autostrăzi, Direcției de Poliție Transporturi și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ