DISTRIBUIȚI

Proiectul „Pavilionul muzical” al Asociației Tribul Artistic continuă cu activități interesante în Timișoara. În weekend, profesorii timișoreni vor învăța despre muzicoterapie, iar săptămâna viitoare, în liceele de prestigiu din oraș se vor ține workshopuri de percuție.

În această sâmbătă și duminică, pe platforma Zoom, vor avea loc cursuri despre terpaia prin muzică pentru profesori. În ambele zile, ședințele vor fi între orele 10-12. Profesoara Angelica Postu (foto), expert în muzicoterapie și muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charite din Berlin și fondatoarea Asociației Române de muzicoterapie le va vorbi cadrelor didactice. Mai precis, vor fi ședințe de metdologie în muzicoterapie, dar și workshopuri de profil. Profesorii din școlile de muzică implicate în proiect vor avea ocazia să se familiarizeze cu tehnicile de muzicoterapie și gestionare a emoțiilor.

De asemenea, de luni până joi, în perioada 15-18 noiembrie Sorina Savii, muziacian în cadrul Operei Române din Timișoara va susține workshopruri de percuție pentru profesorii de muzică. De asemenea, la va dărui și instrumente de percuție. În priiect sunt implicate școli de prestigiu, precum Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul Național Bănățean. Evenimentele online și din școli fac parte din a doua parte a proiecutlui Pavilionul muzical.

Prima aprte a avut loc în perioada 21-23 octombrie. Atunci, au avut loc concerte în școlile timișorene. Au cînat: Vlad Popescu – vioară, Roxana Ardeleanu – pian, Sorina Savii – percuție, Cosmin Cobasa – corn, Dumitru Palagniuc – flaut, Andrei Văleanu – clarinet , dar și tineri muzicieni de ak Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara.

foto: ebsradio.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ