Cui îi e doar de anii în care minerii și profesorii făceau greve, iar economia era pe butuci, dar România semna un parteneriat strategia cu SUA? Se pare că celor de la consiliul județean, deoarece l-au invitat pe fostul președinte al României, Emil Constantinescu, la o lansare de catre.

Lansarea, teoretic este a lui Constantinescu, cel care a fost președintele României în perioada 1996-2000, cu o guvernarea CDR, a „specialiștilor„ pe care nu i-a văzut nimeni și care a produs așa un dezastru în țară încât apoi l-a reajutat pe Ion Iliescu să revină la putere. Cartea „Parteneriatul Strategic România- SUA: 25. Garanție de securitate pentru România în mileniul 3” ste scrisă însă de Laura Ganea, și nu de Constantinescu. Evenimentul va fi moderat de Alin Nica, la sala Barocă a CJT.

Practic, cartea e despre momentul revoluției și reorientarea politicii externe a României de la ”umbra marelui urs” spre visul american și parafarea unui parteneriat care a dus, ulterior, la accederea în NATO. Volumul a apăarut sub egida Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, în cadrul colecției „Istoria recentă și anticiparea viitorului”.

Evenimentul începe la 11,30 în 11 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ