Festivalul Euroregional de Teatru din Timișoara (TESZT) va avea două reprezentanții ale piesei „Pescărușul” în weekend. Scena va fi chiar Aerodromul Cioca.

Piesa e o reinterpretare modernă a celebrei piese a lui Anton Cehov, în care Treplev îi pune la picioare iubitei sale Nina un pescăruș mort. În avrianta scrisă de Giuseppe L. Bonifati și Linda Sugataghy, lucrurile se petrec în timpuri moderne, cu numele personajelor păstrate. E primul zbor al companiei Seagull (pescăruș) Airlines. Treglev nu mai e un scriitor, ci pilot, iar Trigorin e directorul companiei aeriene și ține un discurs la inaugurare. Arkadina, șefa stewardeselor întrerupe discursul, și îl cheamă pe pilot în avion, unde ujn pescăruș e blocat. Se amână decolare cu o oră, iar Nina, tânără stewardesă, urmează să distreze călătorii cu o piesă scrisă de Treglev, dramaturg amator.

Compania care joacă spectacolele e Det Flyvende Teater din Danemarca, în colaborare cu DOO – IT. Organizatorii TESZT oferă celor ce au cumpărat bilete transportul gratuit, înainte de spectacol. Cele două reprezentanții vor fi sâmbătă și duminică, de la ora 16, iar plecăriel se vor face de la 15,30, de la Spitalul Militar. De asemenea, se asigură și transport la întoarcere. Giuseppe L. Bonifati e și regizorul, iar muzica originală e semnată de Claudio Passilongo. Joacăă actorii ohanna Valle, Fanny Paananen, Julius Chavez, Emil Houlind.

Se joacă în limba engleză, cu supratitrare în romnă și maghiară. Astăzi, artiștii trupei Det Flyvende Teater (Danemarca) și regizorul Giuseppe L. Bonifati au susținut un ateleir de intervenții urbane Zentai, la , la Casa Maghiară, între orele 13-17. Au participat studenți, volunatri și actori ai Teatrului Maghiar. de la ora 17, în Piața Libertății se face o demonstrație.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ