DISTRIBUIȚI

Social-democrații din Timișoara vin cu o perspectivă sumbră în contextul în care administrația Fritz dezamăgește tot mai intens în capitala Banatului. Mihai Ritivoiu a venit cu ipoteza că dacă orașul va continua să fie gestionat așa de prost, se va ajunge la incapacitate de plată, exact așa cum a ajuns orașul industrial Detroit, astăzi un veritabil ghetto cenușiu și plin de infractori.

Ritivoiu a explicat că, pe lângă amenda pentru neachiziționarea tuturor certificatelor de mediu pe care Colterm ar fi trebuit să le cumpere, ”paguba” cu Colterm va fi mult mai mare anul viitor, când va trebui plătită penalizarea, luate certificatele restante și cele noi, în contextul în care prețul acestora crește semnificativ. ”În acest ritm, va da faliment acest oraș. Văd au ca exemplu metropola Detroit, care în anul 2013 a intrat în faliment și care în acest moment este o umbră, cu cartier depopulate și infracționalitate. Dacă s-a putut ca un centru al industriei de mașini din SUA să intre în faliment, să nu vi se pară imposibil ca, ptirn-o atitudine iresponsabilă a primăriei, Timișoara să ajungă în aceeași situație”, a spus Ritivoiu.

Președintele PSD Timișoara nu înțelege de ce administrația Fritz vrea să mărească toate costurile. ”Sunt suspecte majorirăile tarifelor de curățenie, ale RATT și ale gigacaloriei. Mișună tot felul de proiecte prin care se dorește să fie scumpiri majore la prețurile pentru cetățeni. Se intenționează un fel de privatizare a sistemului Timpark, care să fie rpeluat la nivelul primăriei. Timpark este un sistem funcțional și ne vom opune tentativelor de scumpire ale celor din primărie. Vom fi atenți la procentul cuc are ne vom majora. Trebuie să vedem cât crește gazul, cât crește cărbunele. Ce legătură au majorările din energie și creșterile la materiale de construcții cu gunoiul? Dacă se fac aceste majorări pentru a cârpi bani din buget, mai degrabă să nu se facă festivalul LGBT din bani publici”, a mai spus Ritivoiu.

Tot în conetxtul crizei generate de majorările de pe piața enegiei, Cătălin Tiuch a spus că Guvernul Cîțu preia acum propunerile PSD. ”Încercăm să felicităm Guvernul Cîțu, pentru că a reușit sp copieze propunerile pe care PSD le-a făcut, pe care până mai ieri le-a contesta. Proiectul cu care PSD a venit în Parlament se referea la plafonarea prețului pe ultimele 6 luni,  la faptul ca statul să acopere 50% din scumpire și la ca banii pentru compensare să vină din fonduri care se duc 50% din profitul producătorilro de gaz și energie și de la bugetul de stat. E firesc să creștem capaictatea de producție pentru a reduce dependența de importuri de energie. Putem să accesăm bani din fondul dedicat, unde România are 10 miliarde pentru investiții. E foarte interesant cum în aceasăt perioadă, un Guvern care se laudă cu dorința de a face investiții și de a atrage fonduri europene nu a atras niciun leu din acești bani”, a spsu Cătălin Tiuch.

.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ