DISTRIBUIȚI

Timișenii nu au condus foarte prudent în cele patru zile libere. Așa cum se întâmplă de multe ori în zilele de sărbătoare, regulile rutiere au fost date la o parte de unii șoferi, dar și polițiștii au fost pe fază și i-au prins pe cei care au vrut să fenteze legea.

Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș transmite că pentru infracțiuni rutiere s-au dat 258 de amenzi în minivacanță, 119 dintre ele fiind pentru depășirea vitezei legale. Au fost constatate 17 infracțiuni. Au fost retrase 33 permise de conducere pentru pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Nu au lipsit nici cazurile de șoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool. În Vinerea Mare, un bărbat beat de 49 de ani la volan a fost prins la Giera de polițiștii Orașului Deta. Etilotestul arată că omul avea 0,76mg/l alcool pur în aerul expirat. În Sâmbâta Mare, un bărbat de 41 de ani ce consumase și el alcool a fost prins de polițiștii Orașului Făget la Bichigi, cu o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeași zi, pe strada Martir Elena Nicoară, polițtișii au prins un bărbat de 35 de ani cu alcoolemie de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În Duminica Paștelui, a fost rândul altui tânăr de 36 de ani să fie prins la volan la Sânihaiu Român de către polițiștii Secției 4 Rurale Peciu Nou. El se afla la volanul unei autoutilitare sustrase și nici nu avea permis de conducere. Toți șoferii prinși cu alcoolemie la volan au fost duși la spital pentru recoltarea de sânge, pentru a se stabili alcoolemia pe această cale, cum o cere legea.

Toți s-au ales cu dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. De asemenea, cei doi fără permis au doar penal și pentru acest aspect, iar cel prins la Sânmihai, și pentru infracțiunea de furt în scop de folosință.

LĂSAȚI UN MESAJ