DISTRIBUIȚI

Autoritățile estimează că peste 35.000 de timișeni vor participa la slujba de Înviere de sâmbătă, când sărbătoresc Paștele ortodocșii, greco-catolicii, dar și mai multe confesiuni neoprotestante. Forțele de ordine vor fi la datorie în tot sfârșitul de săptămnă prelungit, cu zile libere de vineri până luni inclusiv.

În noaptea din 1 spre 2 mai, ciruclația va fi liberă, pentru a merge la slujbe. Masca rămâne obligatorie în orice spațiu public, indiferent că e vorba de interior sau exterior. Zilnic, peste 300 de polițiști vor fi la datorie în județ în acest weekend pascal, transmit reprezentanții IPJ Timiș. În noaptea de Înviere, 450 de polițiști vor fi la datorie. Cea mai mare estimare de credincioși a autoritățile este pentru slujba de la Catedrala Mitropolitană, unde autoritățile așteaptă între 15-20.000 de ortodocși în jurul orei 00.

Nu doar polițiștii vor fi la datorie, ci și jandarmii, care vor patrula și în piețe sau centrele comerciale. Cei de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș vor participa la slujbele de Înviere de la 19 binserici din județ. Zece sunt din Timișoara, iar alte opt în Lugoj, Sânnicolau Mare, Făget, Buziaș, Deta, Jimbolia. Echipajele de jandarmi vor fi și la mănăstirea Timișeni din Șag.

Pompierii vor fi și ei la datorie cu zeci de efective zilnic. Reprezentanții ISU au verificat pentru siguranța în caz d eincendii principalele lăcașe de cult, unde sunt așteptați mulți credincioși. Oamenilor li se recomandă să nu lase acasă lumânare cu luumina sfântă de Paști nesupravegheată sau lângă materiale combustibile.

LĂSAȚI UN MESAJ