Lucrările la varianta ocolitoare de sud-est a centurii Timișoarei și la descărcarea de pe autostradă de la Sânandrei sunt într-un stadiu penibil, iar Sorin Grindeanu a vorbit, din nou, despre varianta rezilierii. De altfel, ministrul tot pomenește asta, fără a trece la fapte, așa că e discutabil cât de credibile sunt declarațiile în sine. 

La varianta ocolitoare de sud-est a centurii Timișoarei lcurează italienii de la Tirrena Svavi, iar la descărcarea de pe autostradă de la Sânandrei, conaționalii lor de la Todini. Ambele firme au primit certificate negative de la Compania Națională de Administrare a Instructurii Rutiere. ”CNAIR a emis un nou rând de certificate negative pentru cele două companii. Este al doilea rând de certificate negative, M-am întâlnit cu ei azi dimineața și le-am spus că efectele se vor vedea în perioada imediat următoare”, a spus Grindeanu.

Ministrul spune că vrea să ezite rezilierile de contracte. ”În luna mai anul viitor ar trebuie să fie gata porțiunea de la Moșnița la Remetea, în iulie de la Șagului până la Giroc, urmând ca în luna noiembrie 2023 să fie gata toată bucata. Descărcarea ar trebui să fie gata în noiembrie 2023. Deși se vede o îmbunătățire, dacă nu se vor mobiliza și mai tare vom ajunge la ceea ce nu-mi doresc, la reziliere”, a mai spus ministrul.

Grindeanu spune că nu vrea să vadă replicată povestea de pe DJ 691, cu contract reziliat cu Technocer pentru lărgirea drumului din Giarmata la două benzi pe sens. ”Știu proiectul foarte bine, pentru că eu l-a, început când eram la CJT, în 2016, când am demarat exproprierile. S-a reușit acea reziliere, s-a ținut o nouă licitație, s-au făcut pași înainte și vedem cu toții cum arată acel drum. Eu am gândit acest lucru în 2016 cu ideea de a avea încă o descărcare de pe autostradă spre oraș”, a mai zis ministrul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ