DISTRIBUIȚI

În acest an, a doua ediție a Picnicului de la Electro nu a putut să aibă loc în curtea din fața Universității Politehnice din Timișoara, din cauza ploilor. Însă evenimentul s-a mutat în interior și a fost un succes.

Peste 500 de studenți au venit să arunce un ochi sau să guste un preparat delicios la picnic. Au avut ocazia să afle cum să mănânce sănătos, cum să combată risipa alimentară și cum să facă un comerț echitabil. Printre alimentele prezentate s-au numărat brânzeturile de la Curtea culorilor, o gamă largă de gemuri, zacuscă, dar și alte alimente fără conservanți, cu termen scurte de valabilitate: ciocolată și biscuți, cafea sau ceai eco.

S-au organizat ateliere. Unul a fost organizat de Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară aofst senzorial, de recunoaștere a alimentelor. Studenții au putut intra în contact cu flori și farfurii comestibile, din tărâțe, dar gemrnei și vlăstari, considerați hrană vie. Elevii de la Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu” au pregătit borcane anti-risipă, și care au arătat cum putem face vetea acasă, din legumele rămase. Alt atelier a explicat ce înseamnă etichetele Eco, Bio și Fair Trade și s-a arătat cum se poate folosi uleiul uzat.

La eveniment s-au găsit și cărți despre hrana sănătoasă, reziliență și dezvoltare durabilă, creștere, descreștere și economie circulară. Picnicul a fost organizat de CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare, Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara și Asociația Culturală Diogene.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ