Dominic Fritz ne arată zilnic că este un primar neasumat, manipulator, laș și incapabil să fie un bun gospodar. În condițiile în care timișorenii stau cu gunoiul în tomberoane, pentru că la retim sunt probleme cu angajații, deși primăria e acționară a companiei, Fritz dă counicate ca și cum instituția pe care o conduce nu are nicio implicare.

Mai mult, primăria are reprezentanți în consiliul de administrație Retim, inclusiv city-manegerul Matei Creiveanu. Dar instituția face niște apeluri demne de grădiniță într-o problemă atât de importantă, pentru care avea pârghii de rpevenție, termen cam străin lui Fritz. ”Primăria Municipiului Timișoara lansează un nou apel către Retim și ADID, responsabile de colectarea deșeurilor, să ia măsuri eficiente astfel încât echipele să respecte programul de colectare și să ajungă cât mai rapid în toate zonele orașului. În paralel, municipalitatea monitorizează situația generată de conflictul de muncă de la Retim și aplică amenzi prin intermediul Poliției Locale. Astfel, în urma verificărilor efectuate în zilele de 10, 11 și 12 mai, Poliția Locală a aplicat 55 de sancțiuni contravenționale către Retim, în valoare totală de 137.000 lei, în baza HCL393/2023”, se arată într-un comunicat al primăriei,

Fritz nu a fost capabil să aibă o reacție săptămâna trecută, când era cazul să fie prompt, iar acum, ca un copil de grădiniță rău, laș și pârăcios, face aluzii la Cristian Moș. ”Nu pot să accept ca timișorenii să fie victimele unui conflict de muncă la Retim. Sunt de două săptămâni în contact permanent cu conducerea Retim și le-am cerut să găsească soluții urgente pentru a relua colectarea gunoiului conform graficelor asumate. Amintesc că nu Primăria, ci Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri are contractul cu Retim. Chiar dacă pârghiile Municipiului sunt limitate, ne folosim de ele cu aceste amenzi istorice pentru nerespectarea graficelor de colectare. Monitorizăm situația pe teren cu echipele Poliției Locale și mulțumim cetățenilor care ne sesizează unde Retim nu respectă contractul”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Amenzile Poliției Locale s-au dat pentru gunoi neridicat de pe străzile Pop de Băsești, Vlădeasa, Piața Traian, Ion Mihalache, Grădinii, Norma, Cetății și Calea Aradului. Și ca să conchidem în nota specifică turnătoriei, căci USR știm că are fruntași politici fii de securiști, primăria ne îndeamnă să chemăm polițiști locali să el amendeze societatea în care sutn acționari. ”Cetățenii pot sesiza situațiile în care deșeurile nu au fost ridicate la dispeceratul Poliției Locale, la numărul 0256-246-112 și la Call Center-ul Retim, la numărul 0374-885-692”, se mai arată în comunicatul primăriei.

foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ