Un volum multi-premiat se lansează vineri la Timișoara. Austriacul Franzobel vine la Timișoara pentru ”Pluta Meduzei”.

Cartea pornește de la o întâmplare reală din 1816, surprinsă și într-un tablou celebru al lui Théodore Géricault. În 18 iulie, la ora 11, în catre, căpitanul vasului Argus zărește o plută pe care se mai aflau 15 supraviețuitori ai vasului Meduza, care a avut 147 pasageri și a lovit un dâmb de nisip, în drumul său spre Senegal. Cei rămași erau plini de răni, aproape dezumanizați, din cauza plutirii în derivă. O carte care l-a introdus pe Franzobel într-o galerie selectă de mari autori.

Pe numele său real Franz Stefan Griebl a scris 30 de piese de teatru, zeci de romane, dar și volume de povestiri. Născut în 1967 este multiplu premiat, ”Pluta Meduzei” a scris-o în 2017. În 2012-2013, înainte deci de a scrie marele roman, Franzobel a fost la Teatrul „Fani Tardini” din Galați cu piesa ”Paradis. Acum revine în România la București, Timișoara, Cluj Napoca și Iași.

În țara noastră, cartea a ieșit la editura EuroPress Group în traducerea lui Victor Scoradeț. Vineri 13 de la ora 19, Franzobel va intra în dialog cu scriitorul timișorean Cristian Vicol, la librăria Cărturești, din centru. Se va vorbi în română și germană. Intrarea e liberă, iar organizatori sunt  Forumul Cultural Austriac.

LĂSAȚI UN MESAJ