DISTRIBUIȚI

PMP Timiș nu și-a anunțat încă cei mai importanți candidați, pentru primăria Timișoara și consiliul județean, dar și-a mai stabilit încă trei candidați pentru primăriile din comune. Este vorba de Viorel Nicu, Marius Porojan și Cosmin Sîntean.

Viorel Nicu are 45 de ani și candidează pentru primăria Săcălaz. Are pregătire în domeniul Electronicii, o firmă din domeniul alimentar și este consilier local. ”E foarte important ca cel puțin pentru primăria Săcălaz, dreapta să înțeleagă că vrem o schimbare. Dacă nu facem cumva să ne unim forțele, actualul primar (n.r. Ilie Todașcă PSD) e foarte greu de schimbat. Asta nu înseamnă că vreau să dau înapoi, sunt ma ambițios decât în 2016. I-am invitat pe cei de la USR să ne susțină candidatul. Săptămâna viitoare îmi vor da un răspuns, dar cred că va fi negativ”, a punctat Viorel Nicu.

Pentru Dudeștii Noi, candidatul este Marius Porojan, care este și el consilier local. ”Lumea spune că s-au făcut multe lucruri în comună, dar mai e mult de muncă. Sunt multe proiecte importante. Anul acesta au fost cele mai mari investiții în comuna noastră, dar eu vreau să vin cu o viziune nouă, a lucrului bine făcut”, a precizat Marius Porojan, care a dat exemplu problema gazului și a aquarpark-ului care nu s-a mai făcut la Dudești Noi, comună unde actualul primar este Alin Nica (PNL).

Cel mai ”interesant” candidat este Cosmin Sîntean, pentru Teremia Mare. Sîntean a mai fost primar în trecut, dar a fost și cercetat pentru violență fizică, abuz în serviciu și delapidare. ”Acum șase luni nu mă gândeam să candidez. Ulterior, au fost două-trei lucruri care m-au determinat să ajung la ideea de a candida, mulți oameni care înainte nu erau de partea mea m-au îndemnat să candidez. Sunt născut și crescut în Teremia, lumea mă știe cu bune și rele. Problemele pe are le am le voi rezolva anul acesta, în instanță”, a spus Cosmin Sîntean, care a criticat decizia actualului primar, Cornel Gui, care a închis clasele de gimnaziu din Nerău.

Președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean, care este și deputat, militează în continuare pentru alegerea primarilor în două tururi. ”Am spus de foarte multe că actuala lege trebuie modificată. Trebuie pusă în perspectiva procentajului, în perspectiva faptului că oamenii trebuie să existe și să aibă reprezentativitate. Majoritatea trebuie să decidă, din păcate, astăzi minoritatea decide”, spune Sămărtinean. Deputatul a spus că luni va vota pentru Guvernul Orban deoarece PMP consideră că alegerile anticipate nu sunt oportune pentru România.

PMP Timiș are acum candidați pentru 80 dintre primăriile din Timiș, județ cu 99 de UAT-uri. Cornel Sămărtinean nu a vrut să dezvăluie deocamdată candidații pentru CJT și Primăria Municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ