Deși astfel de anunțuri nu se fac, de obicei, așa, președintele PNL Timiș Alin Nica a găsit de cuviință să anunțe că există primi candidați pentru Primăria Timișoara și CJT. Teoretic, în partid va exista o competiție internă, dacă vor mai fi doritori!

Nica a anunțat pe Facebook, așadar, înt-un cadru informal și neprofesionist, că viceprimarul Cosmin Tabără intră în competiție în partid pentru a fi candidautl la primăria Timișoara. ”PNL este un partid viu cu oameni care trăiesc politica. În PNL competiția este un mod de viață și de aceea mă bucur să anunț că avem prima candidatură pentru postul de primar al Timișoarei. Competiția pentru această poziție extrem de importantă a fost deschisă de viceprimarul Timișoarei și președintele Organizației PNL Timișoara, Cosmin Tabără. Vreau să îl felicit pe colegul nostru pentru curaj și îi urez succes în competiția internă”, spune Nica.

Liderul PNL susține că vrea o competiție democratică în filială. ”Sper ca de acum încolo să prindă curaj și alți colegi deoarece PNL nu duce lipsă de profesioniști și de oameni competenți care se pot angaja într-o astfel de luptă. Am dorit ca din acest an să lansăm un mod democratic de a propune candidați pentru cele mai importante posturi din administrație. Consider că prima condiție pentru a candida la o funcție este validarea din partea partidului și, cum altfel am putea obține această validare decât mergând la baza partidului, la membri noștri, la oamenii cei mai îndreptățiți să propună un candidat pentru o funcție administrativă”, mai punctează Nica pentru ”fanii” de pe Facebook.

Șeful PNL Timiș spune că lungușeala nu va ajuta pe nimeni. ”S-au dus vremurile în care dacă cineva «se dă bine pe lângă șefu» ajunge pe o listă, fără să conteze dacă are vreo competență pentru funcția la care candidează și fără ca membrii PNL să își dea girul pentru candidatură. Acum, înainte să propunem electoratului candidați, aceștia vor trece prin filtrul alegerilor interne. Candidații nu mai apar din spatele ușilor închise”, mai precizează Nica.

După această frumoasă cumpunere despre democrație, la finalul postării, Nica spune că vrea adversari la candidatura pentru încă un mandat în fruntea CJT. ”Și, dacă am ajuns aici și avem un prim candidat pentru postul de primar al Timișoarei, vreau să îmi anunț și eu intrarea în competiția internă pentru postul de președinte al Consiliului Județean Timiș. Ca și în cazul Primăriei Timișoara, și aici, lista este deschisă pentru orice membru PNL care are un program și proiecte care să îi permită să obțină votul membrilor de partid astfel încât să fie desemnat candidatul nostru pentru această funcție”, a conchis el în postare.

Anunțul a fost făcut de Nica marți, înainte de ora 16, oră la care mulți oameni pleacă de la serviciu și nu stau pe Internet. Nu mai are rost să spunem că nu s-a trimis niciun comunicat de presă de la partid, așa cum ar fi fost profesionist. Iar despre un anunț într-o conferință de presă, nici nu are rost să mai voribm. Rămâne de văzut dacă vor exista, cu adevărat, alți contracandidați.

LĂSAȚI UN MESAJ