Săptămâna aceasta a avut loc prima ședință a Biroului Politic Județean interimar al PNL Timiș. Deocamdată, nu s-a stabilit conducerea organizației municipale, care va fi desemnată săptămâna viitoare. Alin Nica a spus că partidul vrea ambii viceprimari din Timișoara și a motivat de ce de pe lista pentru CJT au trebuit să dispară și Cosmin Buboi și Nicolae Bitea.

Biroul Politic Municipal Timișoara urmează să se constituie săptămâna viitoare. ”Am stabilit că săptămâna viitoare se va lua o decizie. Neavând toate informațiile am decis că e mai bine săptămâna viitoare. Voi veni cu o propunere de președinte și de Birou Politic pentru Timișoara. Am decis asta pentru că nu cunosc organizația și vrea să mă consult cu membri, să știu cine s-a implicat și cine nu. Mă mai gândesc dacă persoana pe care o voi propune ca viceprimar va fi aceeași care să ocup funcția de președinte sau nu”, a spus Alin Nica, care a mărturisit că PNL vrea să dea ambii viceprimari în Timișoara. Anterior, organizația municipală a fost condusă de vicele Dan Diaconu și rămâne de văzut dacă modelul se va păstra.

În Biroul Politic Județean au mai fost incluși următorii membrii: Cosmin Costa, Darius Postelnicu (primar Jimbolia), Sorin Munteanu (primar Buziaș), Petru Filip (primar Ciacova), Vasile Bejera (primar Știuca), Ioan Munteanu (primar Liebling), Simion Pop (primar Secaș), Mircea Mirean (primar Ghizela). De asemenea, s-a desemnat oe chipă de negociere cu USR-PLUS formaăt din nouă persoane, din care fac parte Alin Nica, Marilen Pirtea, Dănuț Groza, Bogdan Ghelber și alți cinci primari. În partid, se va întocmi în curând și lista pentru alegerile parlamentare, unde Nica speră ca Timișul să câștige două fotolii de senatori și patru sau cinci de deputați.

Nica a explicat și de ce le-a cerut demisia lui Cosmin Buboi sau Nicolae Bitea, pe lângă Alin Popoviciu și Călin Roman, care au avut probleme cu legea. ”Toți cei care au avut o contribuție, într-un fel sau altul, la nucleul zero al echipei care a fost responsabilă de conducerea filialei și de rezultatul pe Timișoara au trebuit să își asume acest rezultat. Este nevoie de o împrospătare față de media și față de cetățeni. Am considerat că este nevoie ca ei să ia o pauză să analizeze ce au făcut în cadrul organizației noastre. Dacă va fi în asentimentul colegilor și vor dori să apară la un moment dar din ou în prim-plan, o vor putea face. Cei care nu și-au depus demisia până luni la ora 12 vor merge ep calea excluderii pentru că nu putem să acceptăm ca unii colegi să nu-și asume rezultatul. Procedurile statutare vor fi respectate, chair dacă vor fi anevoioase, dar noi sunte, hotărâți să mergem până la capăt”, spune noul președintele PNL Timiș. De asemenea, Nica vrea ca foștii președinți, precum Viorel Coifan, Ovidiu Drăgănescu și chiar Nicolae Robu.

Alin Popoviciu, fostul secretar al partidului, a spus că va vorbi multe dacă e dat afară. Nica spune că nu-l sperie perspectiva unui imens scandal, așa cum Popoviciu știe bine să facă. ”Eu zic că nu îi servește la nimic domnului Popoviciu să facă scandal. Eu cred că am luat decizia corectă în sensul respectării tuturor principiilor pe care le-am spus încă din timpul campaniei electorale. Politica se face cu respectare și asumare. Nu poți să spui că nu ai participat la anumit decicii, sau că ai participat, dar nu și-a convenit. Așa se găsesc tot felul de pretexte. Lista nu am făcut-o eu, mi-a fost impusă. Nu este normal că această listă s-a făcut fără minima implicare a candidatului la șefia CJT pentru 4 ani. Această listă s-a hotărât la mare”, a spus Alin Nica.

Președintele a mai spus că i-a sugerat lui Cătălin Iapă să se retragă de pe listele pentru Consiliul Local Timișoara, deoarece e și secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice. Nica nu exclude să mai fie și alte astfel de mutări!

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ