DISTRIBUIȚI

ASU Poli a fost aproape de o victorie, prima din play-off, dar a pierdut cu 2-1 cu Rapid, după ce giuleștenii au înscris de două ori în doar patru minute. Rezultatul a trimis-o pe trupa bănățeană mai departe de locurile cu șanse pentru promovare, după un meci în care și Rapodul a jucat foarte slab.

Formația oaspete nu a arătat mai nimic în prima repriză. Poli putea deschide scorul încă din minutul 4, dar Ignea a tras slab la poartă dintr-o poziție bună. În aceste condiții, Poli a fost echipa care a dominat, de multe ori, ostilitățile. Plazonja putea și el să înscrie, dar a avut o reluare cu capul pe lângă poartă. Golul care a ridicat banca lui Poli în picioare a venit în minutul 30. Ignea nu a mai ratta, ci a înscris din 7 metri cu latul, spre mare bucurie a timișorenilor.  Mera a rămas pe bancă, ia rîn minutul 35, unul dintre cie trei fundași centrali, Coadă, l-a scăpat pe Hlistei din marcaj, dar rapidistu nu l-a putut învinge pe Hindrich.

În repriza a doua, Rapidul a ieșit ceva mai ”trezită” de la vestiare și a avut două ocazii prin Sefer, una chiar mare, la o fază la care Hindrich a fost pus în dificultate. Nu au fost multe ocazii, mai ales că timișorenilor le convenea să se joace mai lent, la trecerea timpului. Poli a avut o ocazie prin Ivanovici, venit de pe bancă, dar execușia nu a prins spațiul porții. În minutul 87, Rapidul a marcat, dar s-a semnalizat eronat ofsaid, iar decizia următoare, de penalty, a părut și mai surprinzătoare. Bălan a marcat de la puncutl cu var, deși nu și-a luat un elan foarte lung.În prelungiri, Sefer a dat lovitura la o fază trată slaăb de defensiva polistă.

ASU Poli: Hindrich – D. Radu, Coadă, Bocșan (Mera 80′), Scutaru (cpt.), Sg. Popovici – Codrea, Cioinac, Ignea (Casado 71′) – Axente (P. Ivanovici 60′), Plazonja (Radunovic 80′)

Rapid: H. Moldovan – I. Voicu (cpt.), Nastos, Dandea, Goge (Oct. Ursu 62′) – R. Costin (R. Lazăr 46′), Bg. Barbu – Sefer, Pănoiu (Florică 62′), Hlistei (Al. Ioniță 71′) – Ad. Bălan

Alexa a fost suprat după joc. ”88 de minute în care am jucat aproape perfect, un joc pe care l-am avut în mână. Un meci care ne-a fost la îndemână. Am făcut greșeli impardonabile în ultimele 5 minute și asta este fotbalul. Rapidul are jucători buni care te judecă în momentul în care faci greșeli și cam asta e istoria meciului. E frustrant, pentru că chiar am jucat bine 88 de minute, chiar am avut consistență, determinare, am foarte foarte organizați. Am avut o primă repriză care ne-a aparținut. Dar uite că nu ajunge, pentru că, din păcate, repet, pentru noi era un meci pe care trebuia să-l câștigăm, după aspectul lui”, a declarat ”Chirurgul”.

Mihai Iosif a fost, firește, fericit. ”E un lucru foarte bun că am obținut această victorie foarte grea. Știam că va fi un meci greu, ca toate celelalte din play-off. Am întâlnit un adversar foarte bun, o echipă foarte bine organizată, dar am crezut în șansa noastră până la sfârșit. Este un parcurs foarte bun, dar toate echipele sunt echilibrate valoric. Suntem fericiți! Rapidul s-a pornit! Mai avem încă 7 pași”, a punctat Iosif.

Poli va juca din nou luni, de la 16,30, la Mioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ