DISTRIBUIȚI

ASU Poli a cedat cu 1-0 la Buftea, cu Rapid, după un joc în care timișorenii au rămas din minutul 17 în zece oameni, la o eliminare eronată a lui Bocșan, în conetxtul acordării unui 11 metri. Arbitrul Ionuț Coza nu a dat apoi un penalty mult mai clar, tot pentru giuleșteni, iar după meci, Alexa l-a acuzat pe central că e rapidist.

Meciul a avut un început destul de curajos pentru poliști, dar în minutul 17, Rapid a avut ocazia importantă n minutul 17, prin Bălan, dar Păduraru a reușit să respingă cu piciorul. A urmat o decizie controversată a arbitrului Ionuț Coza, central din lotul de Liga 1 (la acest meci, observator de arbitri a fost Augustus Constantin, cel care face toate delegările pentru Liga 2), care a dat penalty și cartonaș galben după ce o minge l-a lovit pe Bocșan în cot. Deoarece mai avea un avertisment, polistul a fost eliminat. De la 11 metri, Hlistei nu l-a putut învinge pe Păduraru. A urmat o ocazie imensă, după ce Munteanu a scăpat singur spre poarta lui Moldovan, care însă l-a întâmpinat și a reținut mingea fără emoții. După această fază, Alexa l-a și scos și l-a trimis în teren pe Ioan Mera.

Firește, cu om în plus, Rapidul a început să domine. În minutul 37, Pamfile a făcut un henț mult mai clar, cu mâna depărtată de corp, dar Coza nu a mai dat penalty, deși ar fia vut circumstanțe. Dominarea agzdelor s-a văzut tot mai clar și în repriza a doua. Păduraru a intervenit de două ori, la o lovitură liberă bătută de Sefer, dar și la o fază finazziată de Bălan. În minutul 65, portarul nu a mai avut ce face, deși s-a întins după minge. Șutul lui Sefer la vinclu a fost însă prea greu de parat. Cu 1-0 avantaj, Rapidul a mai avut o ocazie prin Bălan. În minutul 81 însă, Casado și Radunovic, proaspăt introduși de Alexa, au făcut o fază bună. Spaniolul i-a pasat sârbului, căruia nu i-a lipsit mult să egaleze. În acest conext, în minutul 83, Mihai Iosif a fost elimiant după ce s-a interpus efectiv ca Ignea să reia baterea unui aut.

Rapid: H. Moldovan – Jorza, Dandea (cpt.), Nastos, Goge – R. Costin, Bg. Barbu (R. Lazăr 90+3) – Sefer, R. Ilie (Pănoiu 71), Hlistei (Oct. Ursu 71) – Ad. Bălan

ASU Poli: Păduraru – C. Jurj, Bocșan, Scutaru (cpt.), Pamfile (A. Ignea 73) – D. Radu, Codrea, Coadă (Casado 80′), P. Ivanovici – Axente (Radunovic 80′), Al. Munteanu (Mera 23′)

Alexa a spus după meci că arbitrul Coza e rapidist înfocat. ”Mă bucur foarte mult pentru el, pentru că le-a demonstrat tuturor că este un antrenor foarte bun. Despre jocul acesta nu pot să spun decât că arbitrajul a fost o rușine. Ca toată maniera… Vreau să-mi felicit echipa pentru că au făcut – în zece oameni, din minutul 17 – un meci foarte bun. Am avut situații de unu la unu cu portarul. Am fost organizați. Sigur, Rapidul a pus presiune. Am avut situații în momentul înc are am riscat, pentru că nu mai aveam ce să apărăm. A fost fault în atac la Coadă în prima fază și apoi mișcare naturală a mâinii. Se vede pe reluări. S-a rupt echilibru. Până în minutul acela, Rapidul nu a intrat în careul nostru. Am pus presiune pe ei și controlam cumva ostilitățile de început. Coza, un arbitru pe care l-am apreciat până acum. Dar știi foarte bine, un rapidist. A fost în galeria Rapidului. Îmi asum absolut tot. Rapidul nu avea nevoie de arbitrajul lui Coza ca să câștige astăzi. Suntem o echipă mică, cu bani foarte puțini, dar și aceia ne chinuim să-i facem. Veneam pe un trend ascendent. Aveam șansa noastră. Cred că acea eliminare a fost decisivă pe parcursul a tot ceea s-a întâmplat”, a precizat Alexa.

Mihai Iosif a refuzat să comenteze arbitrajul. ”Este prematur să sărbătorim. Ne bucurăm, dar nu sărbătorim! A fost o tensiune și o presiune enormă, foarte greu. Parcă a început și parcă a durat o veșnicie acest joc. Presiunea și-a pus amprenta asupra noastră. Cred că am dominat meciul cap-coadă, chiar dacă poate și adversarii au avut două șanse. Dar per total, cred că l-am dominat și cred că este o victoie meritată. Poate ratarea penaltyului și-a pus un pic amprenta, dar până la urmă suntem toți fericiți că am câștigat. N-am discutat maniera de arbitraj de la Călărași, după care cred că Pușcaș, săracul, are mâna în ghips, și nu o discut nici acum!”, a punctat antrenorul Rapidulu.

Poli va juca din nou luni, de la 18,30, acasă cu CS Mioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ