DISTRIBUIȚI

ASU Poli a triumfat cu 2-1 în fața celor de la FC U Craiova, după ce la pauză timișorenii au condus și cu 2-0. Dan Alexa a declarat după meci că e convins că cei care l-au criticat spun despre el acum că este antrenor bun și a spus că indiferent pe ce loc vor termina alb-violeții, el nu va mai rămâne antrenor din vară.

Craiova ar fi fost matematic promovată dacă ar fi câștigat azi la Timișoara , și a început meciul cu o ocazie bună în minutul 12. Baeten a scăpat spre poartă, dar Păduraru a intervenit foarte bine, Peste patru minute, Radu Negru a făcut o gafă monumentală, când s-a complicat singur cu mingea în propriul careu și l-a călcat pe Axente pe gheată. S-a dictat penalty, iar atacantul timișorean a marcat. Craiova a arătat foarte rău, iar în acest context, Poli a putut să mai marcheze din nou, în minutul 28, când Codrea a prins un șut în forță, la vinclu. Condus, Trică i-a scos din teren pe Negru și Cristea. Spre finalul reprizei, oltenii au avut o ocazie bună, la un șut al lui Adrian Voicu, respins de Păduraru cu pumnul.

Repriza a doua a adus o cu totul altă desfășurare a partidei. Craiova a dominat serios tot jocul și a ținut bine de minge. Poli în schimb, a ieșit rar din propria jumătate și de multe ori, s-a apărat extrem de nesigur. Astfel a și venit golul din minutul 47, marcat de Andrea Campagno cu un șut sigur, după o pătrundere în careu. O altă ocazie bună s-a înregistrat și în minutul 59, la șuturile lui Voicu și Gîț, dar Scutaru a intervenit salvator în ambele situații. Pe măsură ce repriza s-a scurs, oltenii au pătruns tot mai des în careu, dar fără șuturi pe poartă, cu excepția unei lovituri libere bătute de Anghelina, fază la care din nou, Păduraur a intervenit.

ASU Poli: Păduraru – C. Jurj, Bocșan, Scutaru (cpt.), Pamfile (Mera 66′) – D. Radu, Codrea, Coadă (A. Ignea 79′), P. Ivanovici – Axente (Plazonja 66′), Al. Munteanu (Casado 52′)

”FC U” Craiova: M. Enache – Gîț, Diakite, D. Ispas, Huyghebaert – Baeten (Anghelina 46′), Dr. Albu (cpt.) – R. Negru (Val. Munteanu 32′), C. Cristea (Andr. Ciolacu 32′), Ad. Voicu (Răducanu 74′) – Compagno

Alexa a declarat după meci că și facă Poli va promova, sigur nu mai rămâne antrenor, dezampgit de momentele în care a fost criticat. ”Am întâlnit cea mai bună echipă. Ne-a pus probleme. Le-a spus la pauză că era foarte important să nu luăm gol în primele 15 minute, pentru că o echipă ca și Craiova, dacă o bagi în joc, la ce calitate individuală au, e foarte greu să menții rezultatul. Am luat gol în minutul 2 din repriza a doua, apoi ne-am apărat, în multe momente, chiar eroic. Este o victorie foarte importantă, Craiova nu a pierdut de foarte mult timp. Mă bucur că am început acest retur de play-of cu două victorii. Ne dau speranțe pentru baraj. Este obiectivul nostru play-off-ul și acum barajul. E important să mai obținem două victorii. Echipa s-a descătușat. Am avut în prima repriză momente foarte bune, în care am dominat Craiova, în care pe lângă cele două goluri am avut doup-trei situații. Dar, la fel de adevărat, Craiova ne-a presat pe finalul jocului și au ratta doup-trei situații foarte mari. La Poli nu o să mai antrenez, pentru că am fost dezamăgit de reacțile anumitor oameni atunci când echipa nu avea rezultatele scontate. Eu sunt același și azi și acum două săptămâni. Dar de asta este frumos fotbalul. Valoarea ți-o dă ultimul rezultat. Știu lucrul asta. E o meserie foarte grea. Astăzi sunt antrenor bun. Acum o săptămână și câteva ore eram antrenor foarte slab. Până la urmă ne facem treaba cu pasiune. Încerc să ajut cât de mult Poli. Poli este viața mea și atâta timp căt o să fiu aici o să fac tot ce ține de mine ca să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Alexa.

Dorin Codrea a precizat că îi spun colegii să tragă la poartă mai des. ”Sunt bucuros că am marcat, dar cel mai important e că am câștigat cele trei puncte. Pentru că am avut o perioadă foarte proastă cu șase înfrângeri și acum se pare că am spart gheața. O vom lua meci cu meci, vom încerca să scoatem maximul din fiecare meci și să ne îndeplinim obiectivul, primele patru locuri. Am știut că o să urmeze un meci greu, dar am rezistat până la final. Cel mai important e că am câștigat. Toți colegii îmi spun să trag la poartă, dar nu prea ajung în poziția aceea. Azi am reușit și am marcat”, a precizat Codrea.

Trică a bravat și a spus că Florin Andrei a arbitrat pentru gazde. ”Felicit Timișoara pentru cele trei puncte. Într-adevăr, s-au mobilizat foarte bine pentru meciul cu noi. Din păcate, n-am reușit să câștigăm trei puncte foarte importante. Vreau să-mi felicit într-adevăr băieții pentru repriza a doua când, într-adevăr, am jucat fotbal, au presat, am avut ocazii. Din păcate, a fost prea târziu. Vreau să felicit și brigada de arbitri, pentru că Timișoara a avut astăzi un arbitraj foarte bun. Mi-aș dori și eu să am un asemenea arbitraj pe «Ion Oblemenco», sincer. Se întâmplă. Probabil ne-au surprins cei de la Timișoara. Au venit cu un pressing avansat. Am greșit acolo la acea fază la Negru, când trebuia să paseze, a întârziat, a scos Axente acel penalty și, din păcate, a și reușit să marcheze. Se întâmplă. Nu l-am certat. I-am spus și acum după meci capul sus! Trebuie să ne concentrăm, trebuie să ne odihnim pentru meciul cu Ciucul. Este o partidă foarte importantă, pe care trebuie să o câștigăm. Trebuie să luăm cele trei puncte. E presant”, a precizat Eugen Trică.

Poli va juca din nou joi, în deplasare la Rapid.

 

LĂSAȚI UN MESAJ